Храм святого великомученика Георгія Побідоносця м. Бровари

Храм святого великомученика Георгія ПобідоносцяНастоятель: прот. Сергій Танас

Адреса храму:
Київська обл.,
м. Бровари,
при в\ч А-2860 – «щ»

 

 

 

 

Історія Храму

В довоєнний час на місці сучасної церкви розташовувався великий аеропорт, який вже в перші дні Великої Вітчизняної війни був розгромлений фашистськими загарбниками. Неподалік від Храму знаходиться Братська могила загиблих воїнів.

З метою подальшого зміцнення православ’я  та духовного росту воїнів і громадян України в 1996 році із приміщення старого складу військовослужбовці та мешканці військового містечка м. Бровари створили каплицю та освятили її на честь святого великомученика Георгія Побідоносця. На даний час там проведено капітальний ремонт і справляються богослужіння по неділям та церковним святам.

В майбутньому, коли церковна громада отримає у свою власність землю та приміщення церкви, прихожани і настоятель храму мають намір збудувати на цій території капітальний храм з церковними будівлями.

Як дістатися: з м. «Лісова» маршрутним автобусом №411.

Сучасний стан парафії. В 2007 році була офіційно зареєстрована церковна община УПЦ МП. В даний час приход складає 20-25 чоловік.

Настоятель. Протоієрей Сергій Танас народився 26 грудня 1951 року в м. Харків в сім’ї військовослужбовця. В 1958 році сім’я переїхала в м. Бровари у військове містечко, де на сьогоднішній день розміщується храм в честь святого великомученика Георгія Побідоносця.

Служіння Богу розпочалося в 2000 р. з рукоположення  в сан диякона у храмі святих апп. Петра і Павла в м. Бровари. В 2003 р. о. Сергій рукополагається в сан священика і продовжує служити в тому ж храмі.

27 грудня 2004 року за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира направляється на посаду настоятеля в храм святого Великомученика Георгія Побідоносця.

 

Храм святого великомученика Георгія Побідоносця м. Бровари

Братська могила