Митрополит Антоній розповів про те, що святкують православні християни в день Вознесіння Господнього

Митрополит Антоній розповів про те, що святкують православні християни в день Вознесіння ГосподньогоУ православних християн сьогодні один з дванадцяти найважливіших днів у році - велике двунадесяте свято - Вознесіння Господнє.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, говорячи про історію свята, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) нагадав про те, що в цей день Господь наш Іісус Христос востаннє явився Своїм учням, після чого у видимий спосіб вознісся на небо.

"Сьогодні завершилися сорок днів, протягом яких ми святкували Великдень. На сороковий день після Воскресіння Господь попрощався зі Своїми учнями на Оливній горі і розлучився до Другого Свого Пришестя. Але чому це розставання принесло святим апостолам радість? У день Вознесіння Господнього, Христос підніс людську природу до Престолу Бога Отця. Учні Христові знали: Господь вознісся на небо для того, щоб підготувати все для прийняття Своїх послідовників. Як відомо зі Святого Письма, ще на Таємній вечері Господь, втішаючи учнів, сказав їм: «Для вас же краще, щоб Я пішов до Отця. Бо Я приготую вам місце, щоб і ви були, де Я. Я пошлю вам від Отця Духа Утішителя, Який наставить вас на всяку істину " (пор. : Ін. 14, 28) ", - розповів митрополит Антоній.

Митрополит Антоній розповів про те, що святкують православні християни в день Вознесіння ГосподньогоНагадаємо, що за Євангелієм, протягом сорока днів після Свого чудесного Воскресіння Іісус Христос перебував зі своїми учнями - розповідав їм про Царство Боже і наставляв, як їм слід проповідувати християнство.

На сороковий день Христос явився апостолам в Єрусалимі і разом з ними піднявся на гору Єлеон. Там Христос дав учням останні настанови і на їхніх очах вознісся на небо.

Як відомо, в Україні є місто, назване на честь свята Вознесіння Господнього - Вознесенськ у Миколаївській області. Місто було засноване в кінці XVIII століття. Тут знаходиться адміністративний центр Вознесенської єпархії УПЦ, утвореної у 2012 році. Щороку в день святкування Вознесіння Господнього сюди з'їжджаються тисячі віруючих для спільної молитви за святковим богослужінням.