Виступи, промови

Привітання митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з днем студента

 Привітання митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з днем студента25 січня в День пам'яті святої мучениці Татіани, який традиційно вважається Днем студента, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній привітав усіх студентів та побажав їм "не губитися в житті, не втрачати друзів і товаришів, здобутих в юності, не зраджувати свої ідеали і щоб ніякі особисті устремління не витіснили саме головне і цінне - саме життя" - наголовив митрополит Антоній.

Детальніше...

Взгляд Церкви: проводить марш ЛГБТ неуместно и кощунственно

Взгляд Церкви: проводить марш ЛГБТ неуместно и кощунственноРазвитие любого государства, любого общества зависит от того, на какие фундаментальные ценности они опираются. Если лишить их чётких моральных ориентиров, подорвать их духовную основу, упадок неизбежен. Вопрос только в том, когда именно разразится катастрофа. Ведь стоит только назвать зло естественным явлением, как грех сделает общество вялым, тяготеющим к удовлетворению своих страстей, а не решению стратегических общественных задач. Как следствие – государство превратится в колосса на глиняных ногах, который не сможет защитить себя в минуту реальной опасности. Об этом в комментарии СПЖ заявил митрополит Антоний (Паканич).

Детальніше...

Митрополит Антоній (Паканич) напередодні Великого посту: Пробачити образи нелегко, але треба постаратися (+відео)

Митрополит Антоній (Паканич) напередодні Великого посту: Пробачити образи нелегко, але треба постаратися (+відео)Не прощаючи своїх кривдників, ми й самі не можемо сподіватися на прощення від Бога. Про це сказав керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Детальніше...

Нардепы хотят изменить закон «О свободе совести и религиозных организациях»

Нардепы хотят изменить закон «О свободе совести и религиозных организациях»Недавно несколькими народными депутатами Украины в Верховной Раде был зарегистрирован законопроект № 4128, который нацелен на определенную модификацию закона «О свободе совести и религиозных организациях».

Детальніше...

Митрополит Антоній розповів про приклад правителя святого Ярослава Мудрого, який може допомогти українським політикам

Митрополит Антоній розповів про приклад правителя святого Ярослава Мудрого, який може допомогти українським політикамСвятий благовірний князь Ярослав Мудрий, пам'ять якого Церква вшановує сьогодні, є взірцем правителя-християнина, і його приклад не втрачає актуальності й нині.

Детальніше...

"Прагнучи до національної єдності, українці мають керуватися християнськими цінностями" - митрополит Антоній (Паканич)

Прагнучи до національної єдності, українці мають керуватися християнськими цінностями. Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Детальніше...

Легалізація грального бізнесу може штовхнути українців у прірву ігрової залежності – керуючий справами УПЦ

Легалізація грального бізнесу може штовхнути українців у прірву ігрової залежності – керуючий справами УПЦДозвіл грального бізнесу в нашій країні може збільшити чисельність українців, залежних від азартних ігор. Про це сказав керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ.

Детальніше...

Керуючий справами УПЦ в Міжнародний день прав людини нагадав про неприпустимість утиску прав віруючих

Керуючий справами УПЦ в Міжнародний день прав людини нагадав про неприпустимість утиску прав віруючихВ цивілізованій державі дискримінація за релігійною ознакою неприпустима. Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сьогодні, в Міжнародний день прав людини, сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Детальніше...

В Конституції України бажано обумовити партнерський характер взаємин між Церквою та державою – керуючий справами УПЦ

В Конституції України бажано обумовити партнерський характер взаємин між Церквою та державою – керуючий справами УПЦВ Конституції України бажано було б обумовити партнерський характер взаємин між Церквою та державою. Про це говорить керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ.

Детальніше...