Легалізація грального бізнесу може штовхнути українців у прірву ігрової залежності – керуючий справами УПЦ

Легалізація грального бізнесу може штовхнути українців у прірву ігрової залежності – керуючий справами УПЦДозвіл грального бізнесу в нашій країні може збільшити чисельність українців, залежних від азартних ігор. Про це сказав керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ.

«В умовах економічної кризи ідея поповнити бюджет за рахунок, наприклад, легалізації грального бізнесу - це спроба заробити на людських слабкостях і залежностях. Як відомо, лудоманія - ігрова залежність - це важка форма психічного розладу. Повертаючи гральний бізнес в Україну треба пам'ятати, що ніякого позитивного потенціалу для здоров'я нації в цьому немає», - зазначив керуючий справами УПЦ.

При цьому митрополит Антоній підкреслив, що з легалізацією грального бізнесу, йдучи на поводу у азарту, ігромани здатні позбавити свої сім'ї всіх благ.

«Втрата грошей, майна, роботи, здоров'я, а також розлучення, злочинність, алкоголізм і самогубства – все це відомі наслідки ігрової залежності. Легалізація азартних ігор несе реальні загрози для нашого суспільства і може штовхнути людей у прірву безлічі пороків», – сказав владика Антоній.

За словами митрополита Антонія, УПЦ послідовно виступає проти існування грального бізнесу в Україні.

«У 2009 році УПЦ була однією зі сторін, з прохання якої азартні ігри в Україні були заборонені. У 2010 році, коли пропонувалося знову легалізувати гральний бізнес, Священний Синод УПЦ у своєму зверненні до влади, виступив проти цієї ініціативи. Проти цього ми виступаємо і сьогодні. При цьому важливо не тільки не допустити легалізації грального бізнесу, але й припинити діяльність структур, які займаються цим підпільно або маскуються під інші об'єкти. Інша проблема, що люди з ігровою залежністю знаходять будь-яку можливість грати в азартні ігри, наприклад, в інтернеті», – зазначив керуючий справами УПЦ.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів розробило і оприлюднило законопроект, яким планується легалізувати гральний бізнес в Україні для розширення джерел надходження доходів до держбюджету. Як відомо, в Україні з 2009 року заборонені азартні ігри, крім лотерей.