Митрополит Онуфрій - викладачам і студентам: Треба вчитися правильно жити і не звертати зі шляху істини

Митрополит Онуфрій - викладачам і студентам: Треба вчитися правильно жити і не звертати зі шляху істини Всі ми є студентами великої духовної школи, якою є світ і це земне життя: треба вчитися правильно жити і не звертати зі шляху істини. Про це сказав Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій сьогодні, у перший день навчального року, звертаючись до студентів Київських духовних шкіл та викладачів, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«У духовній школі ми починаємо новий рік, перед нами стоїть завдання пізнати істину. Не знаючи правильно Христа і не знаючи істини, до неї неможливо наблизитися. Я бажаю, щоб викладачі мали терпіння, а студенти мали старання в пізнанні істини і розкритті її для себе. Тому що у кожної людини свій шлях до істини. Ми наближаємося до неї, коли наші знання поєднуються з нашим життям, нашим моральне обличчям. Студент духовного навчального закладу не тільки збагачує розум, але й вчиться правильно жити, робити правильні вчинки. Нехай Господь допомагає усім нам, тому що ви - студенти духовної школи, а всі ми є студентами великої духовної школи, якою є світ і це земне життя», - сказав Митрополит Онуфрій.

Перший день навчального року в Київській духовній академії і семінарії (КДАіС) розпочався з Божественної літургії в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

По завершенні служби, архієреї, духовенство та вихованці семінарії пройшли хресною ходою до Хресто-Воздвиженського храму лаври.

Спеціально для молебню і поклоніння в храм з печер були винесені мощі преподобного Нестора Літописця, який є небесним покровителем Київських духовних шкіл.

Перед молебнем предстоятель УПЦ Митрополит Онуфрій побажав усім студентам і викладачам, які вступають у новий навчальний рік, не звертати зі шляху істини. Після закінчення молебню Предстоятель УПЦ благословив студентів та окропив їх святою водою.