Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній: «Я готовий відповісти за кожне своє слово і за кожну свою дію»

Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній: «Я готовий відповісти за кожне своє слово і за кожну свою дію»Так сталося, що у зв’язку з хворобою Блаженнішого Митрополита Володимира, з кінця грудня на мені лежала велика відповідальність за долю Української Православної Церкви і нашої Української Держави в цілому.

Я не ховався від відповідальності: говорив слова на всіх богослужіннях, в яких брали участь очільники Держави; говорив на зустрічах ВРЦіРО з Президентом і опозицією; говорив на круглих столах; давав інтерв’ю і коментарі; щиро молився за збереження миру і неодноразово, в тому числі і у вічі Президенту, генеральному прокурору та міністру внутрішніх справ, однозначно засуджував і просив не допустити будь-яке насильство.

У цей час, коли Українська Православна Церква головує у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій, мені довелося брати участь у підготовці документів та особисто їх підписував від імені Української Православної Церкви.

Одночасно я робив все можливе, щоби зберегти єдність нашої Церкви і не допустити внутрішніх конфліктів і розділень.

На жаль, зараз у ЗМІ поширилася анонімна заява, яка мене глибоко ображає.

Я готовий відповісти за кожне своє слово і за кожну свою дію. Я готовий вислухати кожного, хто має щось проти мене. Але це має бути реальна людина і інформація про мене має бути достовірна.

Православіє в Україні