ВИШГОРОД-УМАНЬ. Краса Божого світу очима діток недільної школи храму святих Бориса та Гліба

ВИШГОРОД-УМАНЬ. Краса Божого світу очима діток недільної школи храму святих Бориса та Гліба1 жовтня 2016 року по благословенню Високопреосвященішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського недільна школа храму св. Бориса і Гліба міста Вишгород відвідала парк "Софіївка"в Умані.

Кожної суботи дитячий хор недільної школи співає на Божественій Літургії прославляючи Творця і батюшка Димитрій пообіцяв діткам екскурсію в чудовий куточок нашого рідного краю - парк Софіївка в Умані.

Так, що в цей чудовий, сонячний день після служби в суботу дітки на чолі з настоятелем прот.Димитрієм відправилися у подорож до Умані.

Діти і дорослі чудово провели час і залишилися під великим враженням від барвистих видів Софійського парку. Осінь в Софіївці особливо прекрасна, тому що саме тут можна побачити стільки яскравих і різноманітних осінніх фарб одночасно! Дітям дуже сподобалося бігати по великих каменів, дівчатка старших класів Недільної школи зробили багато красивих фотографій і разом з дорослими з великою цікавістю слухали екскурсовода Надію, яка розповіла про історію створення цього місця.

Софіївку називають дивом України, її перлиною. Гармонійне поєднання природної краси, технічних винаходів та архітектурних творінь, оповите барвами осені.

Створена руками людини, вона до цих пір розповідає нам свою історію любові і вражає нашу уяву химерними ландшафтами, неповторними архітектурними і скульптурними статуями, і всією своєю романтичною атмосферою.

Площа Софіївки -приблизно 170 га. Засновником парку був польський граф Станіслав Потоцький. Це був його подарунок коханій дружині грекині Софії. Створювався парк (з 1796 по 1802 роки) за ідеями талановитого польського військового інженера Людвіга Метцеля, який дуже органічно «вписав» в паркові композиції сюжети «Одіссеї» Гомера. Потрапляючи в Софіївку, ви відразу ж начебто потрапляєте в мініатюрну Елладу, з любов'ю створену руками уманських умільців в долині річки Кам'янки.

Але саме головне, що побачили дітки в цьому дивовижної краси парку, народженого любов'ю- це живий памятник любові до ближнього – кохання та відданості , та до Бога- створившого наш чудовий світ. Якщо цей світ, навіть вражений гріхом людським, такий прекрасний, такий органічний, то як же повинен бути прекрасний Творець цього світу! Так, через бачення створеного Богом світу, дітки вчаться бачити навколо себе прекрасне, а значить - любити свою землю, свою Батьківщину. Блаженні чисті серцем,співають на Божественій Літургії, бо знаходять Бога, споглядають Його велич, красу, мудрість і самі стають носіями Божої любові і небесного світу .

Такі подорожі недільної школи під керівництвом настоятеля допомагають діткам бачити навколишній світ у світлі православного світогляду, долучає учнів до світової культури і, перш за все, до православної, дозволяє виховати і зберегти , любов до родини, дому, друзів, Батьківщини.

Ось так, з Божою допомогою дітки Недільної школи храму св. Бориса і Гліба провели теплий суботній день і дізналися багато нового.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31