ВИШГОРОД. Учні недільної школи Борисоглібського храму спробували себе в гірськолижному спорті

ВИШГОРОД. Учні недільної школи Борисоглібського храму спробували себе в гірськолижному спортіЗасніжені схили гір, вкриті чорним мереживом дерев. Море закуте в льод. Матінка природа,  схожа на білолицю красуню з чорними пухнастими віями, яка солодко спить під крижаною ковдрою.  На природному годиннику зима - 26 січня.

А поряд, як невгамовна сусідка… Вишгора.  Музика, сміх. По білосніжним схилам розсікають лижники. Малеча, на маленькій гірці спускається на санчатах. Здається таке може бути лише в рекламі.

Але це насправді. При чому в самому Вишгороді, в трьох кроках від нашого храму святим страстотерпцям Борису та Глібу. Всього в 15 хвилинах від столиці.

З благословення Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського учні Недільної школи відвідали це казкове місце.

Двадцять хвилин – і наші діти, вже в лижних черевиках,з лижами, поки ще в руках, з шоломами на головах - готові підкорювати нові вершини.

Поки новачки відпрацьовували їзду плугом, поворот, зупинка, підйом. Бувалі, вже вкотре, піднімалися підйомником, неначе в метро по ескалатору, щоб знову й знов мчати стрілою вниз з вершини гори.

Минула година. Професіоналізм інструкторів «Вишгори» - зробив свою справу. Спочатку з інструктором, а потім і самостійно, діти  з’їжджали з гори. А ще через годину і не розбереш, хто з них новачки, а хто бувалі. Після спортивних смагань діточок вже чекав ще один сюрприз - гарячий чай з фірмовими пончиками. 

Рум’яні  щоки від морозу, блиск в очах - все це свідчило, що відпочинок вдався на славу. Ви б тільки бачили, з яким захватом юні лижники ділилися своїми враженнями. Ще б пак! Вони підкорили нову вершину в своєму житті.

Наш духовний наставник, - отець Димитрій часто говорить: «Найперше потрібно піклуватися про свою душу, щоб завжди бути з Богом. Але і не забувати про тіло - бо в здоровому тілі – здоровий дух! І якщо є бажання, то треба працювати, збиратися і навчати дітей любити спортивні розваги!». Дякуємо за настанови та турботу  дорогий батюшка!