ВИЩА ДУБЕЧНЯ. Освячені та встановленні купола і хрести на дах споруджуваного храму

ВИЩА ДУБЕЧНЯ. Освячені та встановленні купола і хрести на дах споруджуваного храмуПравославний світ цього дня святкує день пам’яті Святителя Миколая Мир Лікійських Чудотворця. В усіх храмах звершуються Божествєні Літургії, дітлахи отримують подарунки.

Знамена подія сталася цього святкового дня у селі Вища Дубечня 2-го Вишгородського Благочиння Бориспільської Єпархії Української Православної Церкви.

Тут був звершений “Чин молитвенный на поставление креста на верх крова новосозданныя церкве”. Цим Чином були освячені купола і хрести, які у цей же день були встановлені на дах споруджуваного храму на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці.

Цей чин звершив благочинний 2-го Вишгородського округу протоієрей Олександр Стасів у співслужінні із духовенством благочиння, а саме – настоятелем храму ієреєм Володимиром Бабчієм, протоієреєм Сергієм Демідчуком, ієреєм В’ячеславом Стеценко, протоієреєм Олександром Матіюк. Також були присутні багаточисленні віруючи села і гості.

Треба зазначити високу організованість проведення цього заходу з боку голови сільради с. Вища Дубечня Березинець Галини Іванівни. Саме завдяки її турботі, щодо поновлення будівництва храму, були залучені благодійники, небайдужі до своєї країни люди, а саме – Пещерін Андрій, Горбатюк Валерій, Кондратенко Юрій.

Радість переповнювала серця усіх присутніх односельців і гостей цього свята. Настоятель храму ієрей Володимир Бабчій із сльозами на очах щиро дякував Богові, Божої Матері, та усім благодійникам, які звершують велику справу, мабуть саму значну, яку може зробити людина на землі – збудувати Божий Храм. Ієрей Володимир подякував благодійникам і подарував їм на згадку пам’ятні подарунки.

Коли почали піднімати Хрест для його встановлення, він почав випромінювати такі яскраві промені благодатного світла на усіх присутніх, які начебто освячували і дякували усім за те , що відроджується Храм, що буде лунати церковний дзвін над селом, що благодать Божа сходить на нашу рідну землю.

Навіть, будівельник, який встановлював Хрест на куполі храму носить ім’я Миколай, хіба це випадковість?