ПОГРЕБИ. Парафія на честь святого Лаврентія Чернігівського відзначила престольне свято у храмі, який будується

ПОГРЕБИ. Парафія на честь святого Лаврентія Чернігівського відзначила престольне свято у храмі, який будується22 серпня 2021 року в день пам'яті преподобного Лаврентія Чернігівського парафія на честь святого Лаврентія в селі Погреби Броварського району, яка була утворена минулого року, відмітила своє престольне свято у храмі, який будується.

Святкову літургію очолив благочинний Першого Броварського благочиння протоієрей Олександр Левчук у співслужінні настоятеля протоієрея Олексія Носенка та духовенства благочиння.

Після Божественної літургії був звершений молебень до святого, по завершенні якого усі присутні розділили святкову трапезу.

ДОВІДКА. Парафія на честь преподобного Лаврентія Чернігівського була утворена по благословенню митрополита Бориспільського і Броварського Антонія після того, як місцеві нецерковні активісти незаконно відібрали Свято-Успенський храм у православної громади у 2019 році.

Не дивлячись на випробування, православна громада, яка була позбавлена можливості молитися у своєму храмі, не розпалася, але продовжує жити парафіяльним життям. У тимчасово облаштованому під храм приміщенні, регулярно звершуються уставні богослужіння, церковні таїнства, звучить проповідь Слова Божого. Оновлена православна громада придбала у селі земельну ділянку на якій, із благословення правлячого архієрея і спільними зусиллями, почала будівництво нового храму.

21 травня 2021 року, в день пам'яті святого апостола Іоанна Богослова, Керуючий справами Української Православної Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній заклав капсулу в будівництво храму на честь преподобного Лаврентія Чернігівського у с. Погреби Першого Броварського благочиння.

ПОГРЕБИ. Парафія на честь святого Лаврентія Чернігівського відзначила престольне свято у храмі, який будуєтьсяПОГРЕБИ. Парафія на честь святого Лаврентія Чернігівського відзначила престольне свято у храмі, який будуєтьсяПОГРЕБИ. Парафія на честь святого Лаврентія Чернігівського відзначила престольне свято у храмі, який будуєтьсяПОГРЕБИ. Парафія на честь святого Лаврентія Чернігівського відзначила престольне свято у храмі, який будуєтьсяПОГРЕБИ. Парафія на честь святого Лаврентія Чернігівського відзначила престольне свято у храмі, який будуєтьсяПОГРЕБИ. Парафія на честь святого Лаврентія Чернігівського відзначила престольне свято у храмі, який будується