ВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу Батьківщину

ВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуНапередодні Дня Перемоги, 3 травня 2014 року, в урочищі Суха Балка на території сестринства 1 Вишгородського благочиння відбулося перепоховання останків сімдесят п’яти воїнів часів Великої Вітчизняної війни, які були знайдені весною цього року в Вишгородському районі.

За останні роки перед споруджуваним Свято-Преображенським храмом знайшли споків вже біля чотирьох сотень загиблих воїнів часів Великої Вітчизняної війни.

Після промов виступаючих, благочинний прот. Димитрій Денисенко провів поминальну панахиду та поховання знайдених решток солдат у братській могилі. Після звершення заупокійної панахиди під звуки військового салюту та мерехтливе полум'я поминальних свічок визволителі нашої землі знайшли свій достойний останній прихисток у братській могилі.

Благочинний сказав, що у сьогоднішній день ми зібралися тут, щоб вшанувати пам'ять загиблих героїв, які, не шкодуючи власного життя, до останньої краплі крові захищали свою Батьківщину, свої сім'ї, рідних і близьких. На передовій, зустрічаючись лицем до лиця зі смертю, воїни ставали віруючими, таємно хрестилися, одягали хрестики. З молитвою йшли в бій і гинули за віру і Батьківщину. І зараз у одного загиблого воїна знайшли іконку Божої Матері яка зберіглася в землі до цього часу. Царство небесне всім ветеранам. А нам дай, Господи, вшанувати пам'ять цих солдатів, завдяки яким, ми можемо жити на цій землі, молитися, трудитися, створювати сім'ї, ростити дітей. Дай Бог, щоб ми всі були людьми, котрі пам'ятають свою історію.

Після панахиди присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання. Церемонія перепоховання завершилася покладанням квітів до пам’ятника героям.

Велика Вітчизняна Війна закінчилася благополучно завдяки героїзму і самопожертви наших предків. Безумовно, час минає, стираються болючі спогади. Але ця пам’ять потрібна і для нашої молоді, щоб вони цінували мир на землі. І тому що православ’я це не віра слабаків, як нерідко думає багато сучасних людей. Забуваючи при цьому, що постояти за Вітчизну, скласти за нього голову, якщо це потрібно, справжній християнин готовий завжди. Бо, немає більше від тієї любові, як хто душу свою положить за друзів своїх (Ін. 15, 13).

Тому за упокій душ загиблих воїнів разом із благочинним молилися діти недільної школи храму святих Бориса та Гліба. Вони дуже молитовно співали заупокійну службу. Вічна пам'ять батькам і братам нашим, за віру і Батьківщину на полях битв полеглим. Слава Богу, що дарував нашому народові Перемогу у Великій Вітчизняній війні.

Особливо значимо та радісно звучали слова Христос Воскрес! Воістину Воскресе!

ВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу Батьківщину

ВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу Батьківщину

ВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу Батьківщину

ВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу БатьківщинуВИШГОРОД. Вічна пам'ять всім, хто захищав нашу Батьківщину

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31