ВИШГОРОД. "Дякуємо за те, що у нас є Церква" - діти православного дитячого табору

ВИШГОРОД. При храмі святих Бориса і Гліба м. Вишгород закінчилася червнева зміна православного дитячого табору «ЗЕРНЯТКА БОРИСА ТА ГЛІБА».

Протягом усієї зміни в таборі проводилися заняття з дітьми та паломництва по святим місцям.

Діти під керівництвом дорослих та вожатих, відвідали Архангело-Михайлівський Звіринецький монастир, Китаєву та Голосіївську пустинь. Паломницькі поїздки та подорожі по храмах Києва та святим місцям є логічним продовженням уроків у недільній школі, дозволяючи дітям здобувати нові знання, допомогаючи духовно зростати. Адже паломництво - це не просто екскурсія. Паломники не тільки оглядають пам'ятки, а й долучаються до духовних багатств, маючи можливість помолитися про себе і своїх ближніх в місцях сповнених Божої благодаті, особисто зустрітися зі святинями.

"Там ми прикладалися до мощей святих і в захваті молилися, вірячи, що святі почують нас і допоможуть нам", "Після відвідування цих місць всі ми здобули душевну легкість, відчули себе абсолютно іншими людьми і стали дивитися на світ трохи інакше" - написали діти у "Щоденнику табору".

Серед занять діти особливо полюбили спів, рукоділля, англійську мову та малювання. Так само діти з радістю виконували ранкове молитовне правило. "Нам дуже сподобалося щодня співати ранкові молитви, оскільки ми знаємо, що таким чином звертаємось до Бога і зближуємося з Ним".

Також діти мали відпочинок на річці Десна, що дало можливість відпочити від мирської суєти і зблизити дітей табору. Всі діти були дуже раді. Таким чином правильна організація праці і відпочинку в православному таборі дає дітям можливість зробити вільний вибір між вуличними розвагами, комп'ютерними іграми та корисними для себе і ближніх справами.

"Коли час існування табору добігав кінця, всі ми відчували легкий смуток, адже всі, - і дорослі , і діти - всі ми стали як рідні", "Стільки подій ми пережили разом, разом ми піднімали свій духовний рівень, і разом ми дякуємо за це церкві Бориса і Гліба. Адже саме вона зібрала нас і саме під її куполом ми стали близькі по духу", "Дякуємо ж від усіх наших щирих сердець за те, що у нас є Церква Бориса і Гліба. Многая літа їй та її настоятелю!" - написали діти у "Щоденнику табору".

Спільна молитва, спільна праця і трапеза, всіх тісно зближують і ріднять. Є багато прикладів, коли учні недільної школи приводили до табору своїх друзів, а потім приходили і їх батьки; і сім'ї цих дітей воцерковлялися. Спродіваємось, що з Божою поміччю, все більше дітей з батьками приходитимуть до православної віри.

ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД. ВИШГОРОД.

ВИШГОРОД. ВИШГОРОД.

ВИШГОРОД.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31