ВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчання

ВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчання31 серпня, до Дня знань, у храмі святих страстотерпців Бориса і Гліба м.Вишгород відбувся традиційний щорічний молебень-благословення дітей на початок навчального року.

Навчання - одне з найважливіших занять у житті православних школярів і студентів. Тому щороку в усіх православних храмах звершується водоосвятний молебень з призиванням Божого благословення на труди всіх учителів та учнів у новому навчальному році. В нашому храмі теж існує подібна традиція. Тому в цей день школярі та їхні батьки м.Вишгорода прийшли в храм перед початком навчання, щоб попросити благословення Боже на майбутній навчальний рік.

На чолі з настоятелем храму, протоієреєм Димитрієм Денисенком парафіяни просили в молитві, щоб Господь дав учням розуміння, старанність у вивченні викладаємих їм наук, а вчителям - терпіння і мудрість.

Після цього батюшка звернувся до вчителів, школярів і студентів, а також до їхніх батьків з напутнім словом. Настоятель нагадав учням, що навчання - це велика праця, і закликав їх з ретельністю і з допомогою Божою удосконалювати знання, а батькам і вчителям - щоб вони не принижували і не ображали навіть саму недбайливу дитину, але з великим терпінням і самозреченням допомагали всім дітям у навчанні.

Також сказав про необхідність якомога частіше звертатися в молитвах до Господа, Пресвятої Богородиці і святих угодників Божих не тільки з проханнями про допомогу, а й словами вдячності. Що Господь буде допомагати невидимо і благодатно, але тільки в тому випадку, якщо не будете лінуватися і додасте старання до навчання. Що ми молилися про те, щоб благословення і благодать Божа почила на всіх нас, щоб «Господь послав на отроків дух мудрості й розуму, щоб вони могли розуміти і пам'ятати добре і душекорисне вчення».

Потім привітав присутніх з початком нового навчального року, побажав успіхів у навчанні та допомоги Божої. Після закінченні молебню всі присутні по черзі підійшли до Хреста, при цьому батюшка окропив їх святою водою.

Також відбувся Борисоглібськмй ярмарок, де діти недільної школи пропонували всім парафіянам свої поробки.

ВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчанняВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчанняВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчанняВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчанняВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчанняВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчанняВИШГОРОД. Діти отримали благословення Церкви на навчання