КИЇВЩИНА. Релігійна громада залишається в УПЦ, але представники громади села під проводом Київського патріархату намагаються захопити храм

КИЇВЩИНА. Релігійна громада залишається в УПЦ, але представники громади села під проводом Київського патріархату намагаються захопити храм
Релігійна громада Троїцької парафії залишається в Українській Православній Церкві, але представники громади села та немісцеві молодики на чолі з 10 священиками Київського патріархату намагаються захопити храм.

Священноначалля УПЦ робить все можливе, щоб уникнути силового протистояння (місцевого священика відсторонено, як і вимагала громада), але представники КП закликають до штурму і підбурюють громаду. Міліція і місцева влада намагаються контролювати ситуацію, але пропонують храм зовсім закрити і опечатати до відповідних рішень суду, чи районної влади».


***
Як стало відомо «Православію в Україні», сьогодні в селі Пасічна Баришівського району Київської області (Бориспільська єпархія УПЦ) відбулося "віче" (неофіційні збори громади села). На зборах були присутні благочинний Баришівського церковного округу, секретар Київської єпархії та священики довколишних сіл. На зборах було оголошено про те, що місцевий священик, до якого у громади були претензії, був відсторонений на час з’ясування всіх обставин. На пропозицію духовенства усі присутні разом на колінах помолилися за мир в Україні та за упокій загиблих.

Але мета тих, хто організовував збори, була іншою. До зборів долучилися 10 священнослужителів Київського патріархату і перед громадою було поставлено питання: якому патріархату має належати храм? Значна кількість учасників зібрання висловилися за перехід до Київського патріархату, інша частина селян, серед яких усі без винятку парафіяни храму разом з колишнім настоятелем, який є місцевим жителем, вирішили залишатися в Українській Православній Церкві.

Після цього відбулася спроба захоплення храму. На події були присутні представники ЗМІ, місцевої влади та міліції.

Духовенство УПЦ разом з парафіянами зачинилися в храмі, який був оточений місцевими жителями та кількома десятками молодиків на чолі з представниками Київського патріархату.

Після тривалих перемовин та після того, як було звершено Всеношну, духовенство і віруючі вийшли з храму. Храм було опечатано, а переговори щодо долі храму вирішено продовжити в понеділок.

Православіє в Україні

 

 

 

 

 

Останні новини