Паломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за Україну

Паломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за Україну28 вересня завершилося масове паломництво вірян Української Православної Церкви, організоване Паломницьким центром УПЦ.

Впродовж 21-28 вересня в Ізраїлі знаходилось близько тисячі паломників з України, які відвідали Єрусалим, Віфлеєм, Назарет, Капернаум та інші міста, пов'язані з Біблійною історією. Також віряни мали можливість зануритись у води річки Йордан, в якій прийняв хрещення Господь наш Іісус Христос. Головною темою молитв паломників був мир у нашій українській державі. Священики читали спеціальну молитву за Україну біля головних святинь християн: біля Голгофи та Гробу Господнього, на горі Фавор, де преобразився Христос, та у в'язниці, де тримали засудженого на страту Христа. Молитви були щирими та діяльними, оскільки кожен відчув свою відповідальність та повернувся в Україну із впевненістю, що Господь не залишить людей, які до Його звертаються.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, очолив паломництво до Святої Землі єпископ Ірпенський Климент, вікарій Київської Митрополії. Кожну з груп супроводжував священик, який здійснював духовне окормлення віруючих. Групою паломників Бориспільської єпархії духовно опікувався голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу прот. Анатолій Слинько.

26 вересня в резиденції Єрусалимського Патріарха було влаштовано урочистий прийом, в якому взяли участь  паломники у священному сані на чолі з єпископом Ірпенським Климентом.

У привітальному слові учасникам офіційної делегації Української Православної Церкви Блаженніший Патріарх Феофіл ІІІ побажав найшвидшого відновлення миру в Україні, а також висловився про важливість єдності Української Православної Церкви, тому що єдина православна церква на Україні здатна зберегти ідентичність українського народу і допомогти пережити тяжкі часи.

Кульмінацією паломництва стало урочисте богослужіння 27 вересня, в день свята Воздвиження Хреста Господнього, яке відбулося в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового. Очолив богослужіння Блаженніший Патріарх Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ, якому співслужили архієреї Єрусалимської Православної Церкви і гості з України – митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Ірпінський Климент, а також інші представники духовенства з України, які супроводжували паломницьку місію.

Після закінчення літургії всі присутні пройшли урочистою хресною ходою до історичного місця обретіння Хреста Господнього, де патріарх звершив чин Воздвиження Св. Хреста.

28 вересня, по завершенні паломництва, всі його учасники успішно повернулись в Україну.

Паломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за Україну  Паломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за Україну

Паломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за Україну

Паломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за УкраїнуПаломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за Україну

Паломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за Україну

Паломники з Бориспільської єпархії відвідали Святу Землю, де молилися за Україну

 

Останні новини