БЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчя

БЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчя4 жовтня 2014 року у день віддання свята Воздвиження з благословення Високопреосвященнішого митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, в Свято-Миколаївському храмі села Бзів була звершена Божественна Літургія, яку очолив духівник Березанського благочиння протоієрей Петро Красножон у співслужінні благочинного ієромонаха Назарія (Омеляненка) та чисельного запрошеного духовенства.

Під час богослужіння у храмі знаходилася ікона святителя Димитрія Ростовського, пам’ять котрого звершує Церква в цей день, із часткою мощей.

В кінці Літургії Чесний Хрест із середини храму, де він перебував для поклоніння віруючих протягом восьми днів, був занесений до вівтаря. По завершенні богослужіння до духовенства та прихожан звернувся благочинний ієромонах Назарій із проповідю, в якій акцентував увагу на силі Хреста та Його значенні в житті кожного християнина. Також отець благочинний привітав настоятеля та парафіян із визначною датою – 260-ю річницею побудови храму. Отець Назарій побажав кріпості віри, незгасаючої надії та всеоб’ємлючої любові кожному, хто заходить до цієї церкви, щоб помолитися.

Дерев’яна церква на честь Святителя Миколая була зведена в селі Бзів наприкінці ХІХ ст. Раніше тут вже була церква, теж дерев’яна, зведена ще у XVIII ст.

БЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчяБЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчяБЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчяБЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчяБЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчя

БЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчя

БЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчяБЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчяБЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчяБЕРЕЗАНЬ. Свято-Миколаївська церква у Бзові відзначила своє 260-річчя