ВИШГОРОД. Пройшло зібрання духовенства Першого Вишгородського округу

ВИШГОРОД. Пройшло зібрання духовенства Першого Вишгородського округу3 лютого 2015 року по благословенню митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, керуючого Бориспільською єпархією, у Борисоглібському храмі міста Вишгорода відбулися збори духовенства 1-го Вишгородського благочиння. Очолив засідання благочинний округу протоієрей Димітрій Денисенко.

Збори духовенства розпочались із заупокійної молитви за пріснопоминаємих Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) і протоієрея Георгія Смирнова.

Протоієрей Димітрій з вдячністю згадав про великий внесок в розвиток УПЦ та про добрий приклад справжнього пастиря і велику роль в духовному житті кожного священика благочиння Блаженнішого Митрополита Володимира. Згадав про турботу та увагу до приходів благочиння на протязі 20-ти років, добрі настанови та допомогу кожному, хто звертався. Також добрим спогадом залишиться подарована Блаженнішим Вишгородському благочинню ікона Вишгородсько-Володимирської Божої Матері.

Духовенство 1-го Вишгородського благочиння на протязі 20-ти років мало духовне спілкування з пріснопоминаємим священиком прот.Георгієм Смирновим і в серцях духовенства та мирян благочиння залишився добрий спогад та вдячність за добрий приклад у несенні свого життєвого Хреста та піклуванні про громаду. Діти недільної школи благочиння, які неодноразово за запрошенням настоятеля співали Божественну Літургію на храмових святах приходу с.Жукін, також із вдячність згадують особливу витримку і гостинність батюшки та прихожан, та красу храму.

Благочинний подякував всім священикам за їхні труди у 2014 році та побажав і надалі з Божою поміччю розвивати православні громади та благоустрій храмів.

В ході зборів обговорювалися організаційні парафіяльні питання та інші питання церковного і єпархіального життя.

На порядку денному розглядалася підготовка до 1000-літньої пам’яті великих подвижників - святих князів Бориса та Гліба святих покровителів Вишгорода, які показали нам, що можливий путь любові до ближнього, навіть якщо ближній має ненависть та намір вбивства, більше того - це єдиний шлях до процвітання країни.

Також священики говорили, що передплата для кожної парафії загальноукраїнського видання "Церковна православна газета" дійсно збагатила церковною інформацією парафіян, навіть викладачів недільної школи.

Були вибрані відповідальні за роботу з єпархіальними комісіями. На кожних наступних зборах відповідальні мають інформувати духовенство про відповідні новини роботи єпархіальних комісій.

Благочинний наголосив на необхідності особливого піклування та допомоги постраждалим сім’ям від бойових дій на Сході України, також що в благочинні триває благодійна акція централізованого збору гуманітарної та фінансової допомоги постраждалим від бойових дій. Та подякував всім, хто приймав участь у зборах цієї допомоги.