Секретар Бориспільської єпархії зустрівся з представниками державної влади

Секретар Бориспільської єпархії зустрівся з представниками державної влади30 березня у Київській обласній державній адміністрації відбулася зустріч представників Української Православної Церкви від округів, розташованих у Київській області, з представниками обласної влади. Захід відбувся за результатами розгляду звернення від 23 грудня 2014 року Священного Синоду УПЦ до Президента України у зв'язку з кризовою ситуацією в українському суспільстві.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у зустрічі взяли: вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, секретар Бориспільської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук та голова Синодального юридичного відділу протоієрей Олександр Бахов. Облдержадміністрацію представляли заступник голови КОДА Дмитро Христюк та начальник Управління культури, національностей та релігій Ігор Подолянець.

На засіданні розглядалися питання щодо конфліктних ситуацій навколо храмів Української Православної Церкви по Київській області, а саме: храму на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських (місто Васильків), Свято-Троїцького храму (селище Пасічне), Борисо-Глібського храму (місто Переяслав-Хмельницький).

Окремо сторони обговорили взаємодію Київської обласної державної адміністрації з Київською, Бориспільською та Білоцерківською єпархіями УПЦ щодо сприяння у здійсненні психологічної реабілітації демобілізованих військовослужбовців та інших заходів, що сприятимуть поверненню військовиків до цивільного життя.

http://mitropolia.kiev.ua