ВИШГОРОД. Свято жон-миронисиць у Борисоглібській парафії

ВИШГОРОД. Свято жон-миронисиць у Борисоглібській парафії26 квітня 2015 р. в храмі святих Бориса та Гліба в м.Вишгороді відбулася святкова Літургія, яку звершив настоятель храму прот. Димитрій Денисенко у співлужінні духовенства храму.

В цей день, коли Православна Церква згадувала подвиг святих жон-мироносиць богослужіння було особливо радісне для Борисоглібської парафії. Всі парафіяни вітали один одного з православним жіночим святом. І обличчя прихожанок були особливо сяючими. Православна церква згадувала подвиг любові, відданості і це є особливо важливим  прикладом для нас, тих хто також хоче наслідувати жон мироносиць і  піти за Христом. Тому що, як і дві тисячі років тому, так і зараз, є зрадники - ті хто відвертається від Бога заради того, щоб бути як усі, заради страху, нічого незначущої миті. Також є й ті, хто має любов у Христі і відданий Православній Церкві та Богові. А жони мироносиці нічого не побоялися і є для всіх нас прикладом.

Особливо урочисто співав молодіжний хор. Хористи також вітали дівчат із святом.

Після Літургії відбулася хресна хода навколо храму з водосвятним молебнем. Жінки - прихожанки несли церковні хоругви, хрест та ікони. Лунали вітання «Христос Воскрес» - «Воістину Воскреc».

Настоятель храму привітав парафіян, особливо жінок, із святом і побажав, щоб у кожної в серці перебував Христос і жінки мали таку ж віру, як святі жони мироносиці. Бо тільки з Богом ми маємо справжнє життя на землі та надію на вічне життя на небі. А наші парафіянки мають особливу відповідальність перед Богом та своєю родиною за православне виховання нашого майбутнього та міцність сімейної Церкви. Всім прихожанкам настоятель подарував квіти? а маленьким прихожанкам шоколадки.

Сподіваємось, що з Божою допомогою, та по молитвам святих жон-мироносиць ми також будемо мати мужність та стійкість у нашій вірі.