ВИШГОРОД. На Лютізькому плацдармі відбулися святкові заходи до ювілею Дня перемоги

ВИШГОРОД. На Лютізькому плацдармі відбулися святкові заходи до ювілею Дня перемоги6 травня на території Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році", що на Лютізькому плацдармі (Вишгородський район), відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення та 70-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія захід відвідав вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій. Преосвященного владику супроводжували секретар Бориспільської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук та благочинний першого Вишгородського благочиння протоієрей Димитрій Денисенко.

Урочистості було проведено за участю голови Київської обласної державної адміністрації Володимра Шандри, керівництва Київської обласної ради, ветеранів та учасників бойових дій.

Єпископ Феодосій передав благословення та слова вітання зі святом від Предстоятеля Української Православної Церкви. Звертаючись до ветеранів, архієрей сказав: "Ваш величний подвиг залишиться прикладом вірного служіння своєму народові. У цей день ми складаємо глибоку шану тим, хто на своїх плечах винесли тягар війни. Дорогі ветерани-визволителі! Хай не болять ваші рани, хай добро не переводиться у ваших оселях. Ми вдячні за той безцінний вклад, який ви зробили для перемоги", - зазначив Його Преосвященство.

Учасники свята пройшли урочистою ходою до головного меморіалу музею та до пам'ятника Невідомому солдату, де поклали квіти. Пам'ять усіх загиблих було вшановано хвилиною мовчання.

http://mitropolia.kiev.ua