ПЕРЕЯСЛАВ-ХМ. На місці загибелі святого князя Бориса було звершено молитву

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМ. На місці загибелі святого князя Бориса було звершено молитву15 травня 2015 року парафія свв. Бориса і Гліба м. Переяслав-Хмельницький Першого Переяслав-Хмельницького благочиння відсвяткувала своє престольне свято.  Хресний хід, святкову Божественну літургію  та водосвятний молебень в цей день очолив благочинний Першого Переяслав-Хмельницького благочиння архімандрит Ніл (Семенець).

За Богослужінням йому співслужили: настоятель храму протоієрей Анатолій Міхневич та  духовенство Бориспільської єпархії.

По завершенні літургії духовенство і народ хресною ходою пройшли до  кринички, що знаходиться неподалік від храму на березі річки Альта,  де було звершено водосвятний молебень. Саме тут, на річці Альті 6 серпня в 1015 р. загинув святий князь Борис.

Вітаючи присутніх з престольним святом та 1000-літтям від дня блаженної кончини Святих страстотерпців Бориса і Гліба, архімандрит Ніл (Семенець) передав поздоровлення та благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з побажанням миру в громаді, примирення в суспільстві та процвітання Державі Україні.

З благословення Високопреосвященішого митрополита Антонія основні торжества присвячені 1000-літтю  блаженної кончини Святих страстотерпців Бориса і Гліба відбудуться у парафії 6 серпня 2015 року.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ВІДЕО. Святкування 1000-ліття подвигу святих князів Бориса і Гліба

ВИШГОРОД. У день 1000-річчя пам'яті святих благовірних князів Бориса і Гліба була звершена хресна хода миру

Бориспільська єпархія святкує 1000-річчя пам'яті святих благовірних князів Бориса і Гліба

ДОПОВІДЬ: Шлях любові -Тисячоліття подвигу святих мучеників Бориса і Гліба

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відкрив наукову конференцію присвячену 1000-літтю пам’яті Святих князів Бориса і Гліба

Послання Предстоятеля УПЦ щодо відзначення 1000-ліття мученицької кончини святих князів Бориса і Гліба