КОРЖІ. У Спасо-Преображенському храмі два дні перебувала ікона із часткою мощей святителя Миколая чудотворця

КОРЖІ. У Спасо-Преображенському храмі два дні перебувала ікона із часткою мощей святителя Миколая чудотворцяПротягом семи років триває будівництво кам’яного Спасо-Преображенського храму у центрі села Коржі, проте через брак фінансування спорудження церкви припинилося. Після призначення настоятелем священика Миколая Борисюка духовне життя в селі почало налагоджуватися.

10 липня ввечері із Чернігівщини в село була привезена ікона із частинкою мощей святителя Миколая, біля якої одразу ж духовенством Березанського благочиння було звершено всенічне бдіння. Численні жителі села прийшли вклонитися святині. Богослужіння звершувалося у новому храмі, точніше просто у зведених стінах без даху. Вкінці всенічного біння благочинний Березанського округу ієромонах Назарій (Омеляненко) звернувся до віруючих зі словами проповіді, в якій окреслив життєвий шлях святителя Миколая та закликав усіх до служіння ближнім.

Вночі із 10 на 11 липня була звершена Божественна Літургія, на яку приїхало багато віруючих із міста Березані та довколишніх сіл. За богослужінням лунали молитви за мир у нашій державі. Священики разом із віруючими молилися, щоб святитель Миколай допоміг якнайскоріше завершити будівництво храму. Після Літургії духовенство відслужило акафіст святителю. Наостанок ієромонах Назарій, звертаючись до народу Божого, підкреслив особливу роль покаяння і молитви у справі спасіння людини.

Протягом 11 і 12 липня ікона перебувала у Коржах. 12 липня у день святих первоверховних апостолів Петра і Павла після Божественної Літургії і молебню, котрі звершив настоятель храму ієрей Миколай Борисюк, віруючі провели ікону хресним ходом за село, де разом із благочинним було завершено молебень.