ВИШГОРОД. В рамках святкування 1000-ліття подвигу святих князів Бориса і Гліба Борисоглібська парафія організовала теплохідну екскурсію по Дніпру

ВИШГОРОД. В рамках святкування 1000-ліття подвигу святих князів Бориса і Гліба Борисоглібська парафія організовала теплохідну екскурсію по ДніпруВ рамках святкування тисячоліття подвигу князів страстотерпців Бориса і Гліба з благословення керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія для вихованців недільної школи Борисоглібського храму м.Вишгорода, їх батьків та інших парафіян 24 липня 2015 року, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, було організовано теплохідну екскурсію по р. Дніпро і Київському водосховищу.

Так, морським шляхом, подорожували із Вишгорода до Києво-Печерської лаври наші православні предки 1000 років тому. Свята рівноапостольна княгиня Ольга дійсно являє нам приклад православного виховання наших дітей – маючи істинну віру в серці свому- вона в язичницькій державі змогла так виховати свого онука, майбутнього Хрестителя Русі князя Володимира, що він приніс вість про Христа у всю нашу державу, народився у Христі сам , та народив нову православну країну – нашу улюблену Батьківщину. Також приклад княгині Ольги особливо підкреслює важливість православного виховання дітей, бо і її силами вона не змогла навернути до Істини вже дорослого сина, але мала надію на Бога та виховала онука.

Дорослі і діти, більше 120 чоловік, мали унікальну можливість за короткий час побачити з борту теплохода низку видатних православних храмів, монастирів і святих місць Києва – Ільїнську церкву, Андріївську церкву, Видубицький монастир, пам’ятник святому князю Володимиру і найвизначнішу святиню православного миру – Києво-Печерську Лавру.

Під час екскурсії діти не тільки спостерігали красу архітектури храмів на дніпровських схилах, але й дізнались багато цікавих фактів про історичне минуле завдяки розповіді настоятеля прот. Димитрія, а також екскурсоводу – однієї з парафіянок Борисоглібського храму.

Отець Димитрій розповів про історію обретення ікони мокрого святителя Миколая, коли святитель врятував із ріки немовля паломників із Вишгорода, які морським шляхом подорожували до Києво-Печерської Лаври.

Після проходження шлюзу та виходу у Київське море екскурсія завершилась біля берегів Вишгорода, де височіє на Ольжиній горі церква святих князів страстотерпців Бориса і Гліба, нагадуючи нам – нащадкам про подвиг їх братньої любові.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31