ПЕРЕЯСЛАВ-ХМ. Духовенство та вірні Бориспільської єпархії відзначили 1000 ліття з дня блаженної кончини благовірних князів Бориса та Гліба

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМ. Духовенство та вірні Бориспільської єпархії відзначили 1000 ліття з дня блаженної кончини благовірних князів Бориса та Гліба6 серпня 2015 року парафія Свв. Бориса і Гліба м. Переяслав-Хмельницький Бориспільської єпархії урочисто відзначила 1000- ліття від дня блаженної кончини Св. Благовірного князя Бориса.

За традицією з ранку містом відбувся хресний хід від Свят-Троїцької церкви до церкви святих Бориса та Гліба мікрорайона Борисівка.

Божественну літургію в день пам'яті святих благовірних князів Бориса і Гліба звершив Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Антоній, митрополит Бориспільський і Броварський, керуючий справами Української Православної Церкви. Його Високопреосвященству співслужили секретар Бориспільської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, та духовенство єпархії.

За богослужінням Владика звершив хіротонію клірика Бориспільської єпархії диякона Володимира Гонтаря в пресвітера.

До 1000 ліття з дня блаженної кончини благовірного князя Бориса настоятель храму Свв. Бориса і Гліба протоієрей Анатолій Міхневич був удостоїний церковної нагороди – митри.

Проповідь про житіє та подвиг святих страстотерпців Бориса та Гліба за Божественною літургією сказав благочинний Другого Переяслав-Хмельницького благочинія протоієрей Геннадій Спатарь.

По завершенні літургії Високопреосвященнійший митрополит Антоній освятив Поклінний хрест та привітав усіх присутніх з ювілеєм прославлення Св. Князя Бориса, побажавши і в наш не легкий час духовної самопожертви, не лицемірної віри в Бога та щиро перейматися бідами та заботами своєї Держави, як це робили Свв. Благовірні князі Борис та Гліб.

Благочинний Першого Переяслав-Хмельницького благочинія архімандрит Ніл (Семенець) від імені настоятеля храму та духовенства благочинія сердечно подякував Високопреосвященнійшому митрополиту Антонію за святкову Божественну літургію та батьківську опіку духовенством та вірянами єпархії та на згадку про ювілей від імені настоятеля храму протоієрея Анатолія Міхневича та вручив ікону Свв. Страстотерпців Бориса і Гліба.

Подякувавши настоятелю храма та мирянам за труди по благоустрою храма Його Високопреосвященство преподав всім архіпастирське благословіння та іконки Свв. Князів Бориса та Гліба.

Високопреосвященнійший митрополит Антоній благословив святкову трапезу для всіх присутніх.