Секретар Бориспільської єпархії взяв участь у заході присвяченому Всеукраїнському дню молитви за сиріт

Секретар Бориспільської єпархії взяв участь у заході присвяченому Всеукраїнському дню молитви за сиріт10 листопада в актовій залі Київської обласної державної адміністрації відбувся захід, присвячений Всеукраїнському дню молитви за сиріт, який відзначається щороку у другу неділю листопада. У цей день по всій Україні приділяють особливу увагу дітям, які залишилися без піклування батьків. Метою Дня молитви є нагадати людям про християнське ставлення до таких дітей шляхом піклування і посильної допомоги на життєвому шляху. На заході, який відкрив голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, були присутні сім'ї, які опікуються дітьми-сиротами, діти, які втратили своїх батьків внаслідок збройного протистояння на Сході України, а також представники церков і релігійних організацій.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у заході взяли представники єпархій Української Православної Церкви, які територіально розташовані в межах Київської області. Зокрема, від Київської єпархії був присутній вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, від Білоцерківської - керуючий єпархією митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, від Бориспільської - секретар єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук.

Від імені Української Православної Церкви зі словом до присутніх звернувся митрополит Августин. Так, він наголосив на необхідності піклуватися за такими дітьми, до чого нас закликає і Слово Боже. Але разом і з тим, архієрей втішив дітей, які внаслідок різних обставин залишилися без сім'ї: "Тільки в Церкві ви можете віднайти ту сім'ю, ту любов, якої вас позбавило зло, яке панує у світі. Діти - вони чисті і без гріха, тому про них особливе піклування, яке йде від Бога" - запевнив митрополит Августин.

Після урочистої частини представники релігійних церков і організацій мали зустріч із заступником голови Київської обласної державної адміністрації Андрієм Янченком.

Київська митрополія

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31