Священик Бориспільської єпархії, батько 12 дітей, провів духовно–просвітницьку бесіду на тему: “Як створити міцну сім’ю”

Священик Бориспільської єпархії, батько 12 дітей, провів духовно–просвітницьку бесіду на тему: “Як створити міцну сім’ю”11 листопада в просвітницькому центрі – галерея “Соборна” міста Києва пройшла традиційна духовно–просвітницька бесіда на тему: “Як створити міцну сім’ю”. Цього разу своїм досвідом поділився протоієрей Димитрій Черкашин батько 12 дітей, 6 з яких прийомні, настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці, с. Глібівка, Вишгородського району.

“Небійтесь мої хороші! Живіть з Христом і уповайте на нього!”

Батюшка виріс у родині священослужителя в тому числі з часом коли став старшим навіть паномарив. Батько о. Димитрія став священиком після повернення із війни. Сім’я жила небагато і недивлячись нінащо завжди ділились куском хліба з іншими. В свою чергу мама отця Димитрія вагалась між монашиством чи створеням сім’ї. В свій час вона жила у Фолоровському монастирі (м.Київ) і в той час там жила одна монахиня яка після служби перестріла жінку і сказала, що вона буде брати просфори з вівтаря. І так і сталося вона одружилася стала матушкою .. Потім Бог дарував їй ще одне чудо. Коли помер чоловік вона дуже захворіла. І лікарі сказали що їй залишилось прожити від сили три місяці, але шляхи Господні незнані вона прожила ще 15 років. На сьогоднішній день у о. Димитрія чудова, велика родина.

Бесіда пройшла в дуже теплій навіть можна сказати родинній атмосфері. Під час бесіди отець Димитрій зауважив, що в сучасному світі більшість людей нажаль одягають на себе маски і життя стає наче гра. Адже без Христа в серці ми лукавимо і просто фактично “програємо” певні ролі в загальноприйнятому соціумі. І що найкращим індикатором для нас стають діти. Сам Бог казав, що фарисейство це великий гріх. Вступаючи в шлюб, члени подружжя повинні усвідомлювати, для чого вони одружуються, і як вони бачать своє життя спільно (як одне ціле), яка їхня життєва ціль, кому вони хочуть присвятити своє подружнє життя. Найважливішим завданням Церкви є донести до всіх, що таке родинна любов і що, яким би не було подружжя, її завжди можна досягнути, потрібно лише хотіти й вірити, що Господь кожному із нас у будь-якому стані та покликанні бажає лише щастя та любові!

Головними правилами для сім’ї зі слів отця Димитрія є підтримка один одного: “Скажіть «Ні» секретам! Секрет – це недовіра. Маючи секрет, ви говорите своїй половинці: “Ти не гідний моєї довіри!”. Таємниця створює бар’єр між вами. Заохочуйте і хваліть! Не забувайте про те, що піддаючи вашого партнера критиці, ви говорите йому: “Ти все робиш погано, а значить ти поганий!”. Майже у всіх випадках, докори і критика не дають ніякого результату. Якщо ви вирішили критикувати вашу другу половину, не слід робити це при сторонніх. Критика – це бумеранг, який завжди повертається назад. Знаходьте спільні інтереси. Обговорюйте прочитані книги, фільми, проведений разом відпочинок, приготування їжі, захоплення спортом, водіння автомобіля, їзду на велосипеді, спільне відвідування оздоровчих комплексів.”

 

www.soborna.church.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31