ВИШЕНЬКИ. До храму повернулася вкрадена ікона

ВИШЕНЬКИ. До храму повернулася вкрадена іконаОбраз Божої Матері «Призри на смирення» був викрадений з церкви 7 років тому. Через сім років після крадіжки ікону «Призри на смирення» повернуто у рідний храм. Про це розповів протоієрей Георгій Пилипчук, настоятель Георгіївської церкви села Вишеньки Бориспільського району Київської області - повідомляє портал «Православне життя».

Священик виявив образ на території храму 17 листопада 2015 року. Ікона була обмотана коричневою плівкою і упакована в два пакети. Хто приніс згорток до воріт церкви невідомо.

Про чудесне повернення вкраденого образу громаду сповістили дзвоном. У той же день в храмі відбулося святкове богослужіння. Вшанувати ікону Богородиці прибули голова села і сільські депутати.

На честь знайдення святині вирішено щорічно 17 листопада проводити в Георгіївському храмі урочистості: служити Літургію з читанням акафісту і хресним ходом навколо храму. Для образу замовлять кіот і встановлять на постійному місці. В даний час він знаходиться у вівтарі і виноситься для поклоніння в центр храму під час богослужінь.

Ікона Божої Матері «Призри на смирення» була написана для храму великомученика Георгія Побідоносця майстром Наталією Поповою. Лики написані фарбами, риза виконана з різнокольорового бісеру, прикрашена каменями. Розмір ікони 90х70 сантиметрів. Повернений образ потребує невеликої реставрації, але в цілому не пошкоджений.