ЗАВОРИЧІ. Приходский вечір з нагоди ювілею 20-річчя настоятельства протоієрея Олександра Журавльова в Свято-Георгіївському храмі

ЗАВОРИЧІ. Приходский вечір з нагоди ювілею 20-річчя настоятельства протоієрея Олександра Журавльова в Свято-Георгіївському храміДобігають кінця останні осінні дні. Сонце ще потроху зігріває землю, але дерева вже готові до зустрічі з холодом. Спало вже останнє різнобарвне листя, і природа наче затихла та завмерла в очікуванні зими. Сірими , вузенькими сільськими вулочками крокує молодий священник-академіст. Крокує назустріч своєму омріяному пастирському служінню. На нього очікує старий намолений храм та паства, яка зазнала на своєму досвіді, що означає  "сповідувати віру"...

Минуло двадцять років. Вже позаду залишилися часи налагодження порозуміння з прихожанами, майже скінчився будівельний марафон і  повністю оновлена та перебудована церква виглядає в своїй первинній красі, кожна хата в селі знайома й привітна, перші вихованці недільної школи вже виховують своїх дітлахів, а дружна церковна община працює над новими проектами.

Саме спогадам про ці двадцять років, які пройшли крок за кроком, пліч о пліч настоятель, протоієрей Олександр Журавльов з сім'єю та община Свято-Георгіївського храму с. Заворичі,  був присвячений приходський вечір "20 років разом".

Храм поєднує різних людей. Хтось, таких небагато, ще змалечку приходив до церкви з бабусею чи дідусем і проніс віру крізь все життя. Деякі багато вчились, шукали відповіді на вічні питання, а відповідь знайшли тільки в вірі. Але таких також мало. Найчастіше, до віри людина приходить через страждання та випробування, загортовуючи її  і на своєму життєвому досвіді переконуючись, що допомога може прийти тільки від Господа Бога. Але всіх прихожан храму об'єднує почуття радості й щастя від усвідомлення сенсу людського життя, від розуміння, що на все є воля Божа і тільки в Ньому наша надія і підтримка.

Найдорожче, що є в кожній православній общині-це євхаристичне життя. Саме під час Святого Причастя прихожани на собі відчувають велич Христової любові та красу в єдності. А спільні паломництва та подорожі, проведення дитячих таборів, допомога під час будівництва роблять прихожан майже рідними. Саме про це й в подарунок прихожанам батюшкою Олександром та матушкою Анною  був створений фільм-спогад "20 років разом", прем'єра якого й відбулася під час приходського вечору. Майже кожен впізнав себе на великому екрані, а рідні обличчя спочилих прихожан надихнули хвилю теплих спогадів та почуттів.

Після перегляду фільму всіх очікувало пісне чаювання біля самоварів. Радісно  та приємно чути теплі слова любові й привітань як священнику, так і від нього, адже це спільне свято  прихожан і батюшки.

Зворушливості та особливої урочистості святу надало те, що нашим шановним гостем був благочинний, протоієрей Іоанн Мисів. Теплі та натхненні слова привітання отця Благочинного зігріли душу всім присутнім.

Коли відчуваєш себе в родинному колі, виникає бажання ділитися своїми здібностями, дарувати гарний настрій та позитивні почуття. Саме тому, батюшка з матушкою та найстаршим сином підготували та виконали по-доброму жартівливу пісню "Если у вас нет прихода..." Проблеми та будні сільського батюшки знайшли своє відображення в рядках пісні.

Наприкінці вечора батюшка подарував кожному з присутніх православний календар на 2016 рік, який був  виданий саме до святкування  "20 років разом".