БРОВАРИ. Парафія на часть святого Іоанна Богослова привітала своїх жінок з днем святих жон-мироносиць

БРОВАРИ. Парафія на часть святого Іоанна Богослова привітала своїх жінок з днем святих жон-мироносицьУ третю неділю після Пасхи, свята Церква прославляє подвиг святих жінок мироносиць. Стало доброю традицією цього дня вітати всіх жінок з їхнім православним святом.

Жінки-мироносиці несли особливий подвиг: вони, слідуючи усюди за Христом, не лише вистояли на Голгофі в часі страждань і хресної смерті Спасителя, але й пізніше усі стали рівноапостольними,- на рівні з апостолами проповідували світові Воскреслого Христа.

15 травня, після Божественної літургії, храмі на честь святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова міста Броварів пройшов святковий концерт присвячений усім жінкам. Урочистий захід приготували вихованці та вчителі недільної школи, що діє при храмі. Діти з натхненням розповідали вірші, співали пісень для своїх найрідніших. Багато чудових слів, щирість дитячих сердець подеколи викликали сльози радості на очах жінок. Настоятель храму отець Іоанн привітав усіх присутніх зі святом:

«Вітаю усіх вас з днем жінок-мироносиць – святом, яке справедливо називають днем жінки-християнки. В цей день ми згадуємо Марію Магдалину, Іоанну, Соломію та інших святих жінок, які супроводжували Христа під час Його земного життя, слухали Його сповнені живою силою Божественні слова і настанови, служили Йому і Його учням, допомагаючи у проповіді Євангелія. Ці жінки зберегли вірність Христу навіть тоді, коли Його залишили майже усі учні-чоловіки, і були поруч із Господом, коли Він помирав на хресті. За таку любов саме жінки-мироносиці були удостоєні честі першими дізнатися радісну звістку про те, що Христос Воскрес. Вони принесли цю звістку іншим апостолам, а згодом разом із ними сповіщали її усьому світу.

Відзначаючи свято жінок-мироносиць, Церква ставить їх у приклад усім жінкам і закликає бути схожими на них у ревності до слави Божої, в любові до Христа і вірності Йому. Ваша ревність проявляється у любові до храмів, де ви піклуєтеся про благоліпність, чистоту і порядок і що найголовніше, прикрашаєте церкви своєю присутністю на богослужіннях і щирими молитвами. Бажаю Вам, дорогі жінки,вдосконалюватися у чеснотах Господніх, а також бути ще більш ревними до слухання Слова Божого, виконання Христових заповідей, життя по правді, у чистоті душевній і тілесній, у мирі з Богом і своїми ближніми.

Будьте гідними називатися сучасними жінками-мироносицями, і нехай вони стануть вашими покровительками і помічницями. Їхніми молитвами бажаю вам від Бога здоров’я, миру, благополуччя, радості, родинного затишку і Божого благословення на всі ваші добрі справи».

Приємним акордом концерту стали солодкі подарунки для вихованців школи та квіти для всіх присутніх жінок.