СВІТИЛЬНЯ. На свято жінок-мироносиць настоятель організував грандіозне сільське свято

СВІТИЛЬНЯ. На свято жінок-мироносиць настоятель організував грандіозне сільське свято15 травня, вперше в селі Світильня Броварського району, на шкільному стадіоні відбувся святковий концерт, приурочений до свята Пасхи Христової та свята жінок-мироносиць - свята православної жінки та матері. Свято зібрало багато місцевих мешканців, гостей з сусідніх сіл, міста Бровари та столичного Киева.

Розпочалося свято з привітання настоятеля Свято-Михайлівського храму іерея Максима Молоткова та тропаря Воскресінню Христовому на різних мовах у виконанні хору студентів Київської Духовної Академії та Семінарії.

Своїми виступами порадували дітки місцевої школи 2-го та 5-х класів, потім дійство продовжили вихованці недільної школи з с. Рудня, поставивши виставу про воскресіння Христа та жінок мироносиць! По закінченню кожного дитячого виступу, дітки отримали від настоятеля подарунки.

Далі виступали: зразково-показовий духовий оркест з с. Русанів, колектив "Вишиванка" з місцевих вчителів,  хори з будинків культур м. Бровари, с. Гоголів, с. Калита. Під час всіх виступів лунали вірші, пісні про свято Пасхи, жінок-мироносиць та матерів.

Наприкінці виступив кінний театр з міста Броварів, який після виступу прокатав на конях усіх бажаючих діток. Знайшовся час для дитячих конкурсыв на кращу писанку, спечену пасху та малюнок, приурочений до свята. За кращі роботи дітки отримали особливі подарунки. Всіх присутніх протягом концерту безкоштовно пригощала польова кухня. Для дытей працював безкоштовний батут та роздавалася солодка вата.

Від районної влади у святі взяла участь начальник відділу культури м. Броварів Тетяна Анатоліївна Сокаль.

По завершенні свята настоятель подякував всім хто приймав участь у створенні свята, а саме: директору місцевої школи  Решотко Тетьяні Миколаївні, сільському голові Кругляк Олександру Володимировичу, Наталії Іванівні Лих, Владиславу Бондаренко, генеральному директору ТОВ "Світильне" Павлу Євгенійовичу, Ярославу Миколайовичу Проценко, місцевому фермеру Констянтину, Юрію Олексійовичу Коцюбі та всім хто допоміг у його підготовці.

"Хай Господь, - сказав отець Максим, - примножує та додає всім здоров'я, миру та благополуччя за добрі справи".

Останні новини