КОРЖІ. Вперше День жон-мироносиць став загальносільським

КОРЖІ. Вперше День жон-мироносиць став загальносільським15 травня 2016 року в будинку культури с. Коржі Баришівського району відбувся святковий концерт до Дня жон-мироносиць та Дня матері. Жителі села отримали змогу насолодитися великодніми піснеспівами, що звучать на нічній службі та піснями, присвяченими нашим матерям.

І, хоч такий захід у селі проводився вперше, до участі в ньому приєдналися не лише місцеві, а й столичні учасники. Випускники Київської духовної академії, шкільний гурток «Християнська етика», а також учні 1-4 класів, хор парафії на честь святого священномученика Власія с. Коржі, хор парафії на честь рівноапостольного князя Володимира с. Дернівка, народний хор «Жайворонок» м. Баришівка.

Також на святі був присутній сільський головаНауменко Віктор Іванович та благочинний Березанського округу ієромонах Назарій (Омеляненко), які привітали всіх присутніх з Великоднем, а жіночу половину з Днем матері та Днем жон-мироносиць.

Ініціатором проведення свята став настоятель парафії на честь святого священномученика Власія с. Коржі ієрей Миколай Борисюк. Допомогла підготувати свято ЗОШ с. Коржі під керівництвом директора школи Кудюкіної Юлії Віталіївни.

По закінченні свята, отець Миколай подякував всім виступаючим і організаторам за чудовий концерт, моральну та матеріальну підтримку. Після чого, за допомогою маленьких джентльменів, вручив всім присутнім жіночкам по троянді.