ЗАЗИМ'Є. У парафії пройшов концерт авторської пісні та поезії «Тобі співаємо»

ЗАЗИМ'Є. У парафії пройшов концерт авторської пісні та поезії «Тобі співаємо»Учасники клубу авторського мистецтва, що вже 5 років працює в галереї «Соборна», підготували концертну програму православної авторської пісні та поезії «Тобі співаємо» для прихожан Свято-Воскресенського храму с. Зазим’є Броварського району.  Концерт було приурочено до дня Св. Миколая Мирлікійського Чудотворця. Частина виконаних авторських творів були присвячені святителю Миколаю. Концерт відбувся в стінах Духовно–просвітницького центру, що працює при Свято–Воскресенському храмі села. З привітальними словами до слухачів звернулися настоятель храму протоієрей Олександр Генераленко та протоієрей Анатолій Слинько.

У концерті взяли участь автори–виконавці Петро Романцев та Іванна Братусь, православна поетеса – Людмила Папка. В концерті пролунали авторські пісні, присвячені Христовому Воскресінню, Божій Матері, святим та тернистому духовному шляху кожного християнина. Після концерту слухачі ділилися враженнями та казали: «Дякуємо, що зігріли наші душі». Для авторів-виконавців та поетів  уважні та вдячні слухачі  – це найкраща подяка та натхнення продовжувати творити далі.

Учасники клубу авторського мистецтва познайомились із історією давнього храму та дізнались про його святині.

Сьогоднішня святиня Зазим’я, Свято-Воскресенський храм с. Зазим’є прикрашає місцевість вже 150 років. Храм  має три престоли: головний − в честь Воскресіння Христового, лівий − в честь апп. Петра і Павла, правий − архістратига Божого Михаїла. Величний вигляд храму вражає своєю неповторністю і оригінальністю. Храм завершується п’ятьма куполами. Над центральним входом розміщена двоярусна дзвінниця, що сповіщає зазимців про важливі моменти і події церковного життя. Серед святинь храму – чудотворна ікона Спаса Зазимського, до якої з молитвою приходять прихожані та отримують допомогу; Почаївська ікона Божої Матері, ікони Благовіщення та Різдва Божої Матері, які збереглися ще з даніх часів.

На даний час при храмі діє бібліотека та Недільна школа для дітей, проводяться огласительні бесіди, духовні концерти, готуються трапези на великі свята для прихожан і гостей храму. Для прихожан та всіх мешканців селища видається парафіяльна газета «Зазимський Благовісник».

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31