Відбулася соборна Літургія та збори Березанського благочиння

Відбулася соборна Літургія та збори Березанського благочиння28 червня 2016 року в день пам’яті священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького у Свято-Покровському храмі села Поділля духовенством Березанського благочиння була звершена соборна Божественна Літургія. Богослужіння очолив благочинний архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духівника протоієрея Петра Красножон та духовенства благочиння.

Після Євангельського читання проповідь виголосив настоятель Троїцького храму с. Недра протоієрей Олександр Клименко. У проповіді священик окреслив основні віхи життя та подвигу священномученика.

Після Божественної Літургії перед часткою мощей сщмч. Володимира звершено молебень. Наостанок отець Назарій привітав усіх присутніх зі святом, побажавши священникам бути істинними добрими пастирями, покладаючи свою душу за вівці, а прихожанам – кріпості віри та бадьорості подвигу і молитви у наступившому Петровому пості.

Одразу після богослужіння були проведені збори Березанського благочиння. У ході зборів розглядалися питання проведення Собору на о. Крит, організації та проведення хресного ходу із чудотворним образом Святогірської ікони Богоматері, котрий проходитиме у липні територією благочиння, організації дитячих таборів та дозвілля для підлітків при храмах у літній період.