ЯГОТИН. Всеукраїнська хресна хода миру любові та молитви за Україну продовжується (+відео, фото)

ЯГОТИН. Всеукраїнська хресна хода миру любові та молитви за Україну продовжується (+відео, фото)День 23 липня для учасників Хресного ходу розпочався з Божественної літургії у Пантелеймонівському храмі міста Яготина, яку у співслужінні численного духовенства очолив секретар єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук. Під час Літургії вірні молилися за Україну та за припинення кровопролиття на її Сході. До Чаші Христової приступили сотні паломників, причастившись Тіла і Крові Христових. Священики цілу годину причащали вірних.

Після богослужіння та смачного сніданку віруючі вирушили в напрямку міста Березані, освячуючи молитвою свій маршрут та благословляючи віруючих чудотворною іконою Божої Матері "Святогірська". 

"Реакція людей, тих, що зустрічають Хресний хід, - розповідає учасних ходи Massimo Kostenko, - порадувала. Ніякого негативу. Багато хрестилися, хтось плакав від розчулення. Бачив кілька разів як люди з боку вливалися в наш хід. Наприклад, з одного автомобіля, який був зупинений поліцією на час проходження учасників ходу, вийшла сім'я - тато, мама і троє діток. Так і залишивши свою машину на узбіччі, вони поповнили наші ряди."

Через 10 кілометрів у селі Яблуневе прочан чекав обід. "Окреме спасибі людям, які так нас гостинно приймали під час наших зупинок. Особливо запам'яталося село Яблуневе. Склалося таке враження, що готували їжу і організовували частування практично всі жителі цього населеного пункту" - згадує Massimo Kostenko.

Далі до 19.00 Хресний хід дійшов до міста Березань Баришівського району, де паломники повечеряли та розмістилися на ночліг.

Загалом цього дня Яготинщиною близько тисячі паломників пройшли із молитвою 24 км.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рішення заборонити Хресну ходу в Борисполі - незаконне

Про заборону Хресного ходу в Борисполі: народ ніхто не почув (+відео)

Бориспільська міськрада заборонила проходження Всеукраїнського Хресного ходу через місто

Всеукраїнський хресний хід зустріли у Бориспільській єпархії (+відео)

БОРИСПІЛЬ. Більш ніж 3500 вірян Бориспільщини виступили за проведення хресної ходи (+відео)

Чому хреcну ходу не хотіли пускати в Бориспіль?

Віруючі Борисполя за проведення Всеукраїнської хресної ходи через місто

На сайті Бориспільської міської ради тиває збір підписів на підтримку Всеукраїнської хресної ходи через місто Бориспіль

Церква благословляє учасників хресної ходи нести лише хоругви, розп’яття і ікони – Керуючий справами УПЦ

Всеукраїнський хресний хід за мир в Україні проходитиме через Бориспільську єпархію