СВІТИЛЬНЯ. Молодь парафії взяла участь у VI з'їзді православної молоді на Рівненщині

СВІТИЛЬНЯ. Молодь парафії взяла участь у VI з'їзді православної молоді на РівненщиніЗ 1 по 5 серпня 2016 року в Рівенській єпархії відбувся VI з'їзд православної молоді. На запрошення організаторів у з'їзді взяли участь діти Свято-Михайлівської парафії села Світильня Броварського району на чолі із настоятелем ієреєм Максимом Молотковим. 

Чотири дні 150 молодих людей провели разом у наметовому містечку. Суворий розпорядок дня у поєднанні зі спільною молитвою, пізнавальними бесідами, веселими конкурсами, цікавими іграми, спілкування із досвідченими наставниками-духівниками, запам’яталися учасникам з’їзду та залишили приємні враження на все життя.

Молитва займала важливе місце у житті молодіжного табору: після приїзду учасники відслужили молебень на початок доброї справи, кожний ранок, вечір та трапеза освячувалися молитвою, причому молитви дітки читали по черзі.

Під час Божественної літургії просто неба, яку очолив митрополит Рівенський та Острожський Варфоломій, посповідалося та причастилося близько 100 дітей. На кліросі співали самі дітки. Після літургії та трапези митрополит Варфоломій біля вогнища протягом трьох годин відповідав на різноманітні питання молодих людей.

Загалом дітям було дуже цікаво, адже кожен день їм приносив щось нове - різні ігри, квести, мастер класи. За всім слідкували важаті-священники та декілька дорослих.

На закінчення з'їзду дорослі подарували дітям казку про колобка, що виконувалась слов'янською мовою. 

Доречі, іерея Максима Молоткова та вчителя світильницокої школи нагородили подячними грамотами.

Їдучи додому отець Максим влаштував дітям культурно-просвітницьку екскурсію по Рівненщині. Паломники відвідали Свято-Троїцький межиріцький монастир в с. Острів, історичний  музей,  старинний - відреставрований храм в с. Шпанів Рівненницької області, де служить настоятелем організатор з'їзду протоієрей Василій. Молоді люди помолилися та приклалися до мощей святих.

З великою радістю і піднесенням діти їхали додому. Діти були приємно вражені відпочинком, простому спілкуванню зі священниками, а особливо з митрополитом. Навіть по дорозі додому, пізно вночі, діти вирішили в машині прочитати вечірні молитви. 

Хочеться побажати всім, хто їздив зі мною, - каже отець Максим - нести оту іскру добра та спілкування з Богом крізь все життя. Хочеться щоб Господь завжди оберігав їх та всіх нас в мирі та спокої.