КАТЮЖАНКА. Освяченно меморіальну дошку на честь загиблого воїна АТО

КАТЮЖАНКА. Освяченно меморіальну дошку на честь загиблого воїна АТО13-го жовтня, напередодні свята Покрови Божої Матері та дня захисника України, на запрошення селищного голови села Катюжанка Вишгородського району Заводської Лідії Ісаківни, клірик храму архістратига Михаїла священник Євгеній Федін взяв участь у відкритті меморіальної дошки пам'яті бійця батальйону "Київська Русь", жителя села Катюжанка Орлова  Олега Евгенійовича, який загинув 4-го квітня 2016 року. Захід відбувався на території Катюжанської ЗОШ, випускником якої був Олег.

На урочистому заході були присутні представники Вишгородської районої адміністрації, представники військомату,  селищний голова Заводська Лідія Ісаківна, мама загиблого ,дружина, син, а також діти і жителі села, які прийшли вшанувати світлу пам'ять свого загиблого односельчанина. Представники державної влади вручили сину воїна Олега Богдану державні нагороди: "Орден за мужність 3-го ступеня" від президента України, Орден "Лицарський Хрест" від батальйону Київська Русь, посмертно.

Після освячення отець Євгеній звернувся до присутніх зі словом підтримки рідним загиблого від імені настоятеля храму протоієрея Олександра і всієї парафії, а також наголосив на тому, що у храмі постійно лунає молитва за мир в Україні і за спочилого воїна Олега, а також за всіх односеліців, які перебувають в зоні збройного конфлікту на Сході нашої держави. Хочеться також зазначити, що мама воїна Олега раба Божа Анна з сім'єю регулярно відвідують храм та беруть участь у таїнствах. По проханню сім'ї загиблого, священнослужителі регулярно звершують заупокійну молитву і в храмі і на кладовищі, на місці де покоїться прах раба Божого Олега.