БЗІВ. Відбулося зібрання духовенства Березанського благочиння

БЗІВ. Відбулося зібрання духовенства Березанського благочиння19 жовтня 2016 року в день пам’яті апостола Фоми у Свято-Миколаївському храмі с.Бзів відбулася Божественна Літургія та збори духовенства Березанського благочиння. Богослужіння очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духівника благочиння протоієрея Петра Красножона та духовенства благочиння. Після євангельського оповідання була виголошена проповідь протоієреєм Сергієм Осипчуком. За літургією священики помолились за мир в Україні. Після богослужіння, настоятель храму святого Миколая Чудотворця села Бзів, ієрей Василій Кость подякував благочинному та духовенству за сумісну молитву, після чого були проведені збори.

На зборах духовенства благочинний архімандрит Назарій (Омеляненко) проінформував присутніх про засідання Єпархіальної ради Бориспільскої єпархії та надав інформацію стосовно питань, розглянутих на ній. Зокрема духовенством були розглянуті питання необхідності упорядкування статутної парафіяльної документації, підписки «Церковної православної газети» і інші актуальні питання.

Також на зібранні наголошувалося на необхідності посилення соціального служіння на парафіях та важливості духовного виховання підростаючого покоління.

Після зборів отець благочинний побажав всім Божої допомоги та закликав до більш активної участі в житті парафій.