ВИШГОРОД. У недільній школі храму святих Бориса і Гліба осінні шкільні канікули розпочались ІІ Борисоглібськими читаннями

ВИШГОРОД. У недільній школі храму святих Бориса і Гліба осінні шкільні канікули розпочались ІІ Борисоглібськими читаннями30 жовтня 2016 року по благословенню Високопреосвященішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського в недільній школі храму святих Бориса і Гліба міста Вишгород відбулись другі православні Борисоглібські літературні читання Першого Вишгородського благочиння.

В привітанні участникам читань настоятель прот.Димитрій сказав:

- по слову старця Паісія Святогорця «Якщо людина отримала духовну допомогу в дитинстві, то вона знову прийде в себе, навіть збившись зі шляху. Якщо дерево пропитане оліфою, воно не гниє. Якщо трошки «пропитати» дітей благоговінням, страхом Божим, то це буде допомагати їм все життя. »

Наша земля освячена кров'ю перших руських святих. Це святість нашої землі. Святі Борис та Гліб в вірі своїй були тверді і не зрадили Христа. Коли ми знайомимося з їх життям, то духовно зміцнюємося, маючи такий приклад істинної міцної віри. Сучасне життя ставить перед нами певні спокуси, тому приклад святих може допомогти нам, а особливо молодому поколінню, протистояти їм. «Я, Господи, твій і ніколи не зраджу тебе!», - Ці слова повинні бути життєвим девізом для всіх нас християн в усі часи.

Виступи дітей оцінювались за наступними номінаціями: «Художнє слово», «Музично-літературна композиція», «Літературно-театралізована композиція», «Твір. Есе. Оповідання», «Відеосюжет».

У виконанні дітей прозвучали як літературні, так і музичні твори.  Цікавими і пізнавальними були підготовлені старшокласниками презентація-доповідь "придбавшая любов" про матінку Аліпію Голосіївську, її же пам'ять 30 жовтня, відеосюжети: «Всеукраїнська хресна хода миру, любові та молитви за Україну», «Храми свв.Бориса і Гліба в Україні». Діти представили також власні твори і відеороботи, присвячені свв.Борису і Глібу, хрещенню Русі, християнській вірі.   

Всі доповіді присутні вислухали з великою цікавістю.

Журі літературних читань, у складі вихователів недільної школи і очолюване настоятелем храму о.Димитрієм, оцінювало виступ кожного учасника, заохочувало дітей і дорослих до дискусій на актуальні теми православної віри. Завершились літературні читання нагородженням учасників грамотами і  дипломами лауреатів.

Всіх діток чекала солодка трапеза, підготовлена батьками учнів.

Започаткування настоятелем храму свв. Бориса і Гліба о.Димитрієм чудової традиції – Борисоглібських літературних читань – сприяє розкриттю нових творчих здібностей вихованців недільної школи,  надихає і дітей, і дорослих творити і далі  во славу Божу.

Проведення подібних читань за участю дітей є прикладом духовного виховання підростаючого покоління- діти, по засобом художнього слова, душевної православної пісні та поезії, і презентаційного ознайомлення зі святими, з храмами нашої прекрасної Вітчизни і взагалі красою Православ'я, знову і знову "просочуються" благоговінням, любов'ю і добром. Подвиг святи Бориса та Гліба є вічним прикладом для нас, їхніх нащадків, християнської любові до ближнього. Від цього залежить, яку вічність ми успадковуємо - вічне життя або вічне засудження. І в зв'язку з цим, приклад святих Бориса та Гліба буде актуальним в усі часи. Ми будемо звертатися за допомогою до них, і сподіваємось, що Господь по молитвам святих направлятиме нас по шляху порятунку.