ВИШГОРОД. Зустріч дня святого Миколая в недільній школі при храмі святих Бориса і Гліба

ВИШГОРОД. Зустріч дня святого Миколая в недільній школі при храмі святих Бориса і Гліба18 грудня 2016, в недільний день, по благословінню Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського, в дитячій недільній школі храму святих Бориса і Гліба відбувся ранок, присвячений дню святого Миколая. Перед ранком діти молилися за Божественною Літургією, причастилися святих Христових Тайн, співали молебень.

Свято Святого Миколая приходить щороку і в кожен будинок: світле, радісне і улюблене усіма. Дітлахи зустрічають його з особливим нетерпінням і завжди чекають дива від доброго покровителя дітей. А ще в цей день вони отримують подарунки, тому намагаються бути слухняними і просять у Небесного Захисника благословення.

Тому вісімнадцятого грудня о Недільній школі була надзвичайно тепла атмосфера. Дітки підготували сценки, пісеньки, вірші, танцювальні номери, якими прославили святого Миколая, порадували своїх батьків і почесних гостей. Дітки з хвилюванням розповідали про його діяння: «Він допомагав знедоленим, приносив бідним дітям іграшки, теплі речі, ліки ...»

Благочинний Вишгородського округу, настоятель храму святих Бориса і Гліба протоієрей Димитрій привітав усіх зі святом і подякував учням і викладачам Недільної школи за їх добрі прагнення:

Ваші виступи - подарок Святому Миколаю. За ваші чесноти Святий Чудотворець віддасть сторицею і також розповів про життя Святителя Миколи.

Багато років минуло з тих пір, коли здійснював земні подвиги Святитель Миколай, який жив у другій половині III- IV століття і прославився великою любов'ю до Бога і добротою до всіх людей.

Він зробив за життя безліч хороших вчинків. А скільки свідчень доброти Святителя зберіг церковний переказ! Своїм милосердям він заслужив нагороду у Бога: благодать творити чудеса. Любов до нього - всесвітня. Він і зараз чує прохання людей і по Божій благодаті виконує їх. У наших сім'ях моляться цьому святому і в горі, і в радості. У наш час діти теж чекають подарунки від Святого Миколая, намагаються бути слухняними, поважати старших, творити добро. Малюки не тільки отримують довгоочікувані подарунки. Найголовніше - вони вчаться добру і любові до ближніх. А прекрасне свято Святого Миколая приносить в дім світлу радість і вселяє в серця надію.

Такі звичаї зміцнюють сім'ю, ці дітки, які навчаються доброту і любов у Святого Миколая, навчать цьому і своїх дітей. Таким чином, цей промінчик добра буде висвітлювати щастя в родинах.

Після закінчення ранку настоятель дітям вручив солодкі подарунки.

Свято пройшло весело і повчально, багато цікавого діти дізналися про святого, якого всі вони так люблять.