СВІТИЛЬНЯ. У парафії пройшов традиційний «Вечір колядок» (+відео)

СВІТИЛЬНЯ. У парафії пройшов традиційний «Вечір колядок» (+відео)11 січня 2017 у селі Світильня Броварського району в актовій залі місцевої школі пройшов традиційний «Вечір колядок», організований та проведений настоятелем місцевого Свято-Михайлівського храму ієреєм Максимом Молотковим.

На свято прибули колективи будинків культури м. Бровари, смт Калита та с. Гоголів. Також зі своїми віршами виступили учні Світильнянського НВК. Але головним гостем вже другий рік поспіль був хор священників із Західної України Рожищанського багочиння (Рожищанського району, Волинської області), які подолали понад 550 кілометрів, щоб подарувати мешканцям села та гостям, які прибули на свято з різних населених пунктів, радість і приємні враження.

На «Вечорі колядок», крім вище зазначених гостей, були присутні голова Кулажинської сільської ради Козюба Станіслав Анатолійович, директор Світильнянського НВК Решотко Тетяна Миколаївна та начальник відділу культури Броварської районної державної адміністрації Сокаль Тетяна Анатоліївна. Свої вітання передавав і голова Світильнянської сільської ради Кругляк Олександр Володимирович, який з об’єктивних причин не зміг відвідати захід.

Під час виступів для присутніх на святі дітей була проведена пізнавальна вікторина на різдвяну тематику. За правильні відповіді вони отримали у подарунок від настоятеля Свято-Михайлівського храму цікаві книжки та іграшки.

В кінці свята отець Максим ще раз привітав всіх дорослих зі святами, побажав міцного здоров’я, миру та злагоди в сім'ях, подякував військовим за мирне небо над головою, а діткам подарував солодкі подарунки. Також подякував всім багодійникам, завдяки яким відбулося свято: Буташ Наталії, Опанасанку Миколаю, Медведєву Максиму, ТОВ Волошкове поле, ТОВ Комбіфіт та всім іншим, хто допоміг у проведенні свята. Ну і, звичайно, окрема подяка директору школи Решотко Татьяні Миколаївні за надане приміщення.