Відійшов до Господа духівник Березанського благочиння протоієрей Петро Красножон

Відійшов до Господа духівник Березанського благочиння протоієрей Петро Красножон23 січня приблизно о 23 годині ночі на 63-у році життя відійшов до Господа клірик Бориспільської єпархії, духівник Березанського благочиння, настоятель храму на честь архістратига Михаїла, протоієрей Петро Красножон.

Народився отець Петро 02.01.1955 у с. Рудницькому Баришівського району, Київської області. Після закінчення школи здобув середню спеціальну освіту в Бобровицькому Аграрному технікумі, Чернігівської області (1975-1979). В досить зрілому віці Петро вирішив стати священиком. Тому здобув духовну освіту в Київській духовній семінарії (1999-2003) і в 38 років його рукоположили в диякона, а через місяць в ієрея Блаженнішим Митрополитом Володимиром.

За віддане служіння Богу, батюшка був нагороджений Орденом преподобного Агапіта Печерського ІІІ ступеня в 2005 році, Орден Почаївської ікони Пресвятої Богородиці у 2010 році, Орден святителя Димитрія Ростовського у 2015 році та Орденом преподобного Агапіта Печерського ІІ ступеня у 2016 році.

В 1994 році отець Петро очолив новоутворену свято-Михайлівську парафію в м. Березань на заріччі. Спочатку богослужіння проходили в невеличкій хатині, а згодом, з Божою допомогою, батюшка збудував новий храм. За всі роки свого служіння в Березані отець Петро зумів згуртувати навколо себе парафіян, умів підбадьорити, втішити, вислухати. В ті важкі 90-ті роки священик став духовним наставником не тільки для місцевих жителів, а й для багатьох вірян з навколишніх сіл. Загалом, за всі роки служіння отець Петро зумів згуртувати прихожан та налаштувати місіонерську діяльність, починаючи з Недільної школи і закінчуючи особистими бесідами.

25 січня 2017 року о 8.00 в храмі архістратига Божого Михаїла м. Березань відбудеться Божественна Літургія і відспівування духівника Березанського благочиння, протоієрея Петра Красножона.

Священноначалля та духовенство Бориспільської єпархії та Березанського благочиння висловлює свої співчуття рідним та близьким спочилого. Віримо, що милосердний Господь протоієрея Петра «в оселях праведних вселить, на лоні Авраамовому упокоїть, і до праведних причислить». Вічна йому пам’ять!