БЕРЕЗАНЬ. Звершено відспівування духівника Березанського благочиння протоієрея Петра Красножона

БЕРЕЗАНЬ. Звершено відспівування духівника Березанського благочиння протоієрея Петра Красножона25 січня 2017 року в Свято-Михайлівському храмі Березані звершено заупокійне богослужіння та чин похорону новопреставленого протоієрея Петра Красножона. Зранку заупокійну Літургію очолив секретар Бориспільської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук у співслужінні Баришівського благочинного, протоієрея Любомира Біляка, Березанського благочинного архімандрита Назарія (Омеляненка) та чисельного духовенства із Баришівського, Березанського, Згурівського, ІІ Переяслав-Хмельницького та Бородянського благочинь.

За богослужінням співав зведений хор Березанських церков. На запричасному проповідь виголосив протоієрей Любомир Біляк. Звертаючись до віруючих, священик окреслив основні віхи життя покійного, розповів про сенс та значення священицького служіння та закликав до молитви за новопреставленого протоієрея Петра.

Після Божественної Літургії до духовенства та віруючих звернувся протоієрей Костянтин Пилипчук. Він передав благословення та співчуття для парафіян та рідних Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського. За богослужінням молилися заступник Березанського міського голови Семененко А. І., а також представники різних установ та організацій.  Потім був звершений чин священицького відспівування. Зачитав відпускну молитву та надав останнє благословення отцю Петру його духівник, протоієрей Михаїл Макеєв. Після цього, духовенство, а за ним всі присутні прощалися із новоспочилим священиком останнім цілуванням.

Згідно чину відспівування священнослужителів, погребіння завершилося хресним ходом довкола храму із тілом отця Петра. Біля могили на території храму була звершена заупокійна літія, після чого отця-настоятеля цієї парафії було поховано. Вкінці, благочинний Березанського округу, архімандрит Назарій подякував священнослужителям за любов і повагу до новоспочилого та попросив молитов усіх присутніх за близького до серця кожного присутнього протоієрея Петра. Березань втратила будівничого і духовного наставника, священики втратили духівника благочиння і приклад для наслідування, прихожани втратили доброго пастиря та мудрого наставника. Проте любов не перестає і не обривається, а виражається у палкій та щирій молитві за новоспочилого.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31