СВІТИЛЬНЯ. Священик взяв участь у відкритті пам'ятника учасникам бойових дій у зоні АТО

СВІТИЛЬНЯ. Священик взяв участь у відкритті пам'ятника учасникам бойових дій у зоні АТО3 червня 2017 року у селі Світильня Броварського району відбулося відкриття пам'ятника учасникам бойових дій у зоні АТО та скверу імені Івана Марченка, загиблого у Донецькому аеропорту. На захід прибули запрошені гості: голова Броварської районної ради Сергій Миколайович Гришко, голова громадської організації "Серця кіборгів" Анатолій Олексійович Свирид, голова громадської організації учасників АТО Броварського району Валерій Петрович Білик, меценат, який дав камінь для виготовлення пам’ятника, Олександр Михайлович Ревенко, сільський голова Олександр Володимирович Кругляк, настоятель Свято-Михайлівського храму ієрей Максим Молотков, мати загиблого Івана Марченка Леоніда Францівна Островська та військові побратими хлопця, що приїхали з різних міст України. Державний гімн та інші музичні композиції виконував духовий оркестр Збройних сил України з м. Київ.

Урочистий захід з нагоди відкриття скверу та пам’ятника за дорученням сільського голови підготувала і провела Топіха Людмила Андріївна, педагог-організатор Світильнянського навчально-виховного комплексу, разом з випускниками школи.

Після виступу гостей та урочистого покладання квітів до пам’ятника до всіх присутніх з промовою та побажаннями миру, злагоди і Божого благословення звернувся отець Максим. Як представник духовенства Української православної церкви, він запевнив, що церква молилася і буде молитись за дарування довгоочікуваного миру та вічної пам'яті всім загиблим.  По завершенню  промови отець Максим освятив пам’ятник.