ВИШГОРОД. На березі Чорного моря пройшов літній православний табір «Зернятка Бориса та Гліба»

ВИШГОРОД. На березі Чорного моря пройшов літній православний табір «Зернятка Бориса та Гліба»По благословенню Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського і Броварського для вихованців недільної школи Борисоглібського храму м. Вишгорода у липні 2016 року вже третій рік поспіль було організовано літній православний табір «Зернятка Бориса та Гліба» на березі Чорного моря с. Лебедівка (Одеська обл.).

За традицією, табірна зміна розпочалась 2 липня у місті Вишгороді молебнем у Борисоглібському храмі, який відслужив настоятель храму прот.Димитрій. Після молебна група дітей на чолі з настоятелем та у супроводі вихователів 52 чоловіка вирушили у подорож на потязі до м. Білгород-Дністровського. Вранці на дітей чекав автобус, на якому подорожуючі дісталися до місця відпочинку.

Десятиденний відпочинок гармонійно поєднувався з духовним вихованням: у таборі діти мали можливість не тільки відпочивати, оздоровлюватися, але й отримувати православне виховання під час спільних молитв та участі у недільному богослужінні, паломницьких екскурсій, духовних бесід з настоятелем і творчих православно-освітніх заходів.

9 липня, ось уже другий рік поспіль, відпочиваючі  відвідали друзів недільної школи Свято-Успенського храму  м. Татарбунари Одеської обл. Під час Божественної літургії молодіжний хор недільної школи м. Вишгорода проспівав церковні пісноспіви «Херувивську» та «Милість миру». По завершенню літургії всі долучились до Святого Причастя. Після служби на гостей чекав смачний обід та спілкування з настоятелем храму прот. Віталієм. В цей же день діти відвідали Спасо-Преображенський жіночий монастир с. Борисівки Татарбунарського району та цілюще джерело. Після цього паломники повернулися знову в Татарбунари в гостинну садибу «У Меланії». На гостей там чекав неперевершений народний фольклор та смачна трапеза, яку супроводжували українські пісні.

Під час цієї зміни вихователі підготували для дітей різноманітну програму: працювали гуртки рукоділля, були проведені спортивно-оздоровчі заходи, конкурси та вікторини. Кожна дитина мала можливість розкрити свої творчі здібності, проявити свій талант, що не залишили поза увагою. Вихованців було відзначено грамотами та призами.

Завершенням зміни стало традиційне величезне табірне багаття, яке було розпалене на березі моря. В цей незабутній вечір під час чаювання діти ділились своїми незабутніми враженнями та спогадами. Дякуємо Богові за його милість, що мали можливість так гарно відпочити.