Близько 100 тисяч віруючих УПЦ взяли участь у молебні та Хресному ході в День Хрещення Русі

Близько 100 тисяч віруючих УПЦ взяли участь у молебні та Хресному ході в День Хрещення РусіПісля завершення молебню на Володимирській гірці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом із єпископатом та духовенством очолив багатотисячний хресний хід із чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В урочистостях з нагоди свята Хрещення Русі беруть участь близько 100 тисяч віруючих з усіх єпархій Української Православної Церкви та паломники з-за кордону.

Багаточисленна хода пройшла центральними вулицями Києва. Біля поклінного хреста на вулиці Грушевського Його Блаженство разом із усім духовенством та мирянами помолився за упокій душ тих, хто загинув у трагічних подіях лютого 2014 року.

Хресний хід супроводжували 11 чудотворних ікон з усієї України та мощі святого рівноапостольного князя Володимира. Протягом місяця святині подорожували різними єпархіями Української Православної Церкви, після чого були доставлені у Київ. Після проведення Хресного ходу чудотворні ікони будуть доступні для поклоніння віруючим у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври.

Після завершення молитовної ходи у Іоанно-Богословському приділі Успенського собору Києво-Печерської Лаври відбувся брифінг для представників ЗМІ.

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній підбив підсумки хресної ходи та розповів, скільки усього віруючих взяли у ній участь. “За першими підрахунками у хресній ході взяли участь більше 100 тисяч людей”, – зазначив Його Високопреосвященство.

Також зі ЗМІ спілкувалися намісники двох Свято-Успенських Лавр – намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та намісник Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній. Владики розповіли про чудотворні ікони Богородиці, які є святинями обителей. Також митрополит Павел поділився планами про святкування у наступному році 30-літнього ювілею відродження Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

church.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31