Храмове свято у Борисполі вперше відзначили благодійним концертом (+відео)

Храмове свято у Борисполі вперше відзначили благодійним концертом (+відео)6 серпня з ініціативи керуючого Бориспільською єпархією митрополита Бориспільського і Броварського Антонія храмове свято у Борисполі відзначили великим благодійним концертом. Як повідомляє сайт СПЖ, під час концерту відбувався збір коштів на лікування Віктора Тихого, начальника штабу батальйону «Донбас».

Захід проводився спільно з Бориспільською міськрадою. Анатолій Федорчук, голова міської ради Борисполя, подякував владиці Антонію за подібну ініціативу.

«Якщо ми будемо пам'ятати і шанувати історію нашого краю, то Господь допоможе нам подолати тимчасові труднощі сьогодення і допоможе побудувати сильну Україну», – сказав керуючий справами УПЦ.

У концерті активну участь брав протоієрей Олександр Клименко, голова Єпархіального відділу "Церква і культура" Бориспільської єпархії, переможець шоу «Голос країни – 7».

«На жаль, на довгий час Храмове свято було забуте, а день міста Борисполя перенесли на середину вересня, – розповів кореспонденту СПЖ отець Олександр. – Ми ж хочемо, щоб воно зайняло гідне місце в житті жителів міста. Ще переслідуємо мету, щоб молитва перейшла зі стін церковних на міські площі. Щоб ті люди, які поки ще не дійшли до храму, мали можливість поговорити на цю тему в тих місцях і на тих майданчиках, які їм зручні. Ми як Церква-миротвориця, яка на кожному майданчику намагається говорити про мир, пробуємо ліквідувати наслідки тих болючих для нас проблем, які виникли в останні кілька років».

Бориспіль названий на честь святого страстотерпця князя Бориса, який загинув в цих краях на початку ХІ століття.

 

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31