На свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника Вітчизни

На свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниПротягом сторіч людство ставало не раз свідком Божественного заступництва в часи воєн та інших небезпек. Свято Покрови Богородиці яскравий приклад того, як Діва Марія приходить на порятунок до тих, хто з вірою слізно звертається до Неї. Подія, яка  сталася в Константинополі у Влахерському храмі на початку Х-го сторіччя тепер є для нашого народу улюбленим та знаковим святом. З часів Київської Русі і козацької доби до сьогоднішніх днів Свято Покрови Пресвятої Богородиці стало невід'ємною частиною самосвідомості нашого народу. Це  православне свято є своєрідним рубежем в річному колі польових робіт українського селянина, улюбленим святом шляхетного козацтва, а знедавна державним святом захисників Вітчизни. 

 

БАРИШІВКА. 14 жовтня по завершенні Божественної літургії благочинний церков Баришівського округу протоієрей Любомир Біляк та настоятель Свято-Пантелеймонівської парафії протоієрей Василій Степанчук взяли участь у заході, присвяченому дню захисника Вітчизни. На центральній площі містечка біля меморіалу воїнам, які загинули в роки різних воєн, священики разом із представниками влади та громадськістю вшанували захисників нашої Батьківщини - багатостраждальної України. Після покладання квітів і запалення свічок священики звершили заупокійну літію за убієнних воїнів. Після молитви благочинний звернувся до присутніх із словом. Особливу увагу протоієрей Любомир у своїй промові закцентував на патріотизмі полеглих уродженців Баришівського району, які загинули на Сході України, захищаючи територіальну цілісність нашої Вітчизни. За останні три роки Баришівський край втратив 10 своїх синів в боротьбі за волю України. 

На свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниНа свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниНа свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника Вітчизни

 

ПЛОСКЕ. 14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці, настоятель Свято–Покровської церкви села Плоске Броварського району протоієрей Миколай Сидоренко після святкової божественної літургії був запрошений в будинок культури на святковий концерт з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та дня захисника України. Отець Миколай звернувся з привітальним словом до жителів ссела та учасників АТО: "В цей святковий день ми особливо молимося, щоб Божа Матір простерла свій Омофор, особливо там, де льється людська кров. Цариця небесна показує великий приклад любити, прощати і допомагати один одному". Наприкінці свята священник усім побажав духовних та тілесних сил, родинної злагоди, миру і Божої благодаті, і благословив захисників іконою Георгія Побідоносця. 

На свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниНа свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниНа свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниНа свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника Вітчизни

 

МОРОЗІВКА. В день захисника вітчизни, настоятель Свято-Успенської парафії села Морозівка Баришівського району протоієрей Миколай Брега звершив заупокійну службу по загиблому Герою Воїну Денису Поповичу, який загинув біля Донецького аеропорту захищаючи батьківщину. На панахиді молилися батьки героя, дружина, діта, військові побратими та родичі. Священик висловив слова співчуття та пидтримку рідним і блиським загиблого Героя України.

На свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника Вітчизни

 

МОРОЗІВКА. На запрошення адміністрації школи настоятель Свято-Успенської парафії села Морозівка Баришівського району   протоієрей Миколай Брега, взяв участь в святкуванні Дня Захисника Вітчизни. Вихованці НВК імені Дениса Поповича підготували святковий концерт з нагоди свята в якому згадували подвиг полеглих і тих, які й сьогодні несуть свій героїчний подвиг. В.О сільського голови Сташук Н.І вручала пам'ятні подарунки. Діти поклали квіти до могил та пам"ятників загиблих захисників.  Священик у вітальному слові привітав воїнів героїв які були присутні на святі, волонтерів та підростаюче покоління захисників, згадав  тих хто поліг і побажав Миру Божого.

На свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниНа свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниНа свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника ВітчизниНа свято Покрова Богородиці парафії відзначили День захисника Вітчизни