КАТЮЖАНКА. Православна громада села урочисто відзначала престольне свято

КАТЮЖАНКА. Православна громада села урочисто відзначала престольне свято21 листопада, в день пам'яті Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил Безплотних, православна громада села Катюжанка Вишгородського району урочисто відзначала радість престольного торжества. Святкові богослужіння розпочалися напередодні, було відслужено Всенічне бдіння з літією. У сам святковий день рано вранці парафіяни молилися за водосвятним молебнем, після закінчення якого почалася Божественна Літургія.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, богослужіння очолив благочинний Першого Вишгородського округу протоієрей Димитрій Денисенко у співслужінні настоятеля протоієрея Олександра Бонар, кліриків храму та гостей у священному сані.

Після закінчення Літургії відбувся хресний хід навколо храму, після чого всіх присутніх привітали вихованці недільної школи. Зі словами привітань звернувся отець Димитрій, який побажав усім заступництва від ангелів наших і невпинного заступництва їх перед Господом за всіх людей. У відповідному слові отець настоятель подякував благочинному за труди, які він докладає на благо ввіреного йому благочиння. Від імені громади всіх вітала сільський голова Заводська Лідія Іссаковна, яка також привітала духовенство і людей з днем ​​небесного покровителя села. Особливі слова прозвучали також на адресу нашого настоятеля, який якраз на свято Архистратига Михаїла рівно 20 років тому зробив першу службу в храмі.

Вихованці недільної школи провели благодійну акцію, підготували власноруч смачні частування, кошти виручені від реалізації яких підуть на допомогу нужденним. Потім всі гості були запрошені на святковий обід.