БОРИСПІЛЬ. Недільна школа монастиря ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» відвідала музей імені Блаженнішого митрополита Володимира

БОРИСПІЛЬ. Недільна школа монастиря ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» відвідала музей імені Блаженнішого митрополита ВолодимираУ неділю 26 листопада 2017 року з благословення намісника чоловічого монастиря на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м. Борисполя архімандрита Спиридона (Ходанича) недільна школа монастиря, відвідала музей імені Блаженнішого митрополита Володимира, що діє при Спасо-Преображенському храмі на Теремках.

Перед початком екскурсії діти недільної школи відвідали храм, вклонились святиням, що знаходяться в храмі, ознайомились з історією будівництва храму. Особливе враження на дітей справило відвідування нового приділу храму на честь Богоявлення Господня, який відкрили і освятили 2 тижні назад.

Після відвідування храму дітей запросили до самого музею, який знаходиться на першому поверсі дзвіниці. Дітей радо зустрів клірик храму і співробітник музею протодиякон Іван Гичун, який провів для вихованців недільної школи цікаву і змістовну екскурсію.

Розпочалася екскурсія з ознайомлення дітей про дитячі та юнацькі роки майбутнього Предстоятеля УПЦ, його навчання в семінарії та академії, вибору життєвого шляху і служіння в єпископському сані на різних посадах.

В наступних експозиціях були представлені особисті речі покійного митрополита, особливо цікаво було побачити відтворений робочий кабінет архіпастиря з його резиденції в Києво-Печерській Лаврі. Справжньою окрасою музею є унікальний іконостас з домового храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мірлікійського, перед яким так любив молитися покійний митрополит Володимир.

Після закінчення екскурсії по музею діти подякували о. Івану за чудово проведену екскурсію, отримали від музею подарунки і  помолились за спокій душі покійного митрополита Володимира біля його пам’ятника, який встановлений на території храму.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31