Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Грудень - місяць з найкоротшими світловими днями в році. Довгі вечори, холодна і часом похмура погода заганяє багатьох в сезонну депресію. Але для щиро віруючих православних християн грудень це ціла низка пам'ятних днів, присвячених улюбленим святим. Отже, в грудні ми вшановуємо пам'ять і великомучениці Катерини, і апостола Андрія Первозванного, і преподобного Сави Освященного, і великомучениці Варвари, і всіма улюбленого святителя Миколая Чудотворця, а також праведної Анни. В деяких храмах в ці дні звершуються богослужіння, які теплим промінчиком Божої благодаті зігрівають серця богомольців у холодну пору року.

ПЕРШЕ БОРИСПІЛЬСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

У храмі на честь Нерукотворного образу Іісуса Христа м. Бориспіль було звершене святкове богослужіння. По закінченні вихованці недільної школи, під керівництвом Олени Степанюк, підготували святковий виступ присвячений великому подвижнику. Настоятель храму прот. Ігор Степанюк подякував діткам та привітав їх солодкими подарунками.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

ДРУГЕ БОРИСПІЛЬСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

У храмі святих апостолів Петра і Павла в с. Петропавлівське, була звершена Божественна Літургія та молебен Миколаю чудотворцю. Після богослужіння відбувся святковий концерт в я кому взяли участь вихованці недільної школи петропавлівської парафії. По закінченні концерту настоятель храму прот. Василій Бринзей та сільський голова Кулинич Тетяна Григорівна, вручили дітям святкові подарунки.
В той же день прот. Василій відвідав будинок престарілих, що в с. Ревному на Бориспільщині. Священник привітав мешканців зі святом святого Миколая, побажав їм міцного здоров’я, та вручив фрукти і солодощі.

 Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

ДРУГЕ БРОВАРСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

17 грудня в день пам'яті святої великомучениці Варвари після Божественної літургії настоятель Свято - Покровського храму с. Плоске Броварського району протоієрей Миколай Сидоренко завітав до бідних та обездолених дітей. Привітав з наступаючим святом Святого Миколая. Життя святого Миколая вчить нас бути милосердними, щирими, добрими, чуйними і працьовитими. Нехай Святий Миколай Чудотворець допоможе нам жити в мирі, злагоді, любити свій народ,батьків та ближніх. Отець Миколай подарував кожному іконочку, подарунок та речі.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено) 

22 грудня 2017 року у стінах загальноосвітньої школи села Заворичі Броварського району за ініціативи настоятеля Свято-Георгіївського храму села Заворичі протоієрея Петра Котюка та директора школи Вікторії Михайлівни Гайової відбулося Свято Миколая. У заході взяли участь керівник молодіжного відділу Бориспільської єпархії ієрей Максим Молотков та настоятель Свято-Михайлівського храму села Шевченкове протоієрей Володимир Латинник.

Закінчилося свято подарунком від настоятеля всім присутнім - виступом хору студентів КДАіС, які виконали декілька богослужбових творів, колядок та українських пісень.

 

БЕРЕЗАНСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

19 грудня цього року архімандрит Назарій відвідав центральний дитячий садок міста Березань “Ластівка”. Отець-благочинний зустрівся із керівництвом та вихованцями дошкільного закладу. Діти підготувалися до свята Миколая.На початку священнослужитель розповів дітям про святителя Миколая. В свою чергу діти поділилися розповідями про українські традиції, пов’язані з цим днем, розповіли вірші та виконали пісні про святителя.В кінці отець Назарій привітав дітей солодощами, а вихователям подарував духовну літературу.​

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

Свято, яке формує перед тобою ікону, образ поведінки. Свято, яке навчає. Навчає милосердя і справедливості. Згадуючи, як прожив своє життя єпископ Миколай, ти вже не можеш виправдати свого, часто лінивого і байдужого, співіснування з людьми навколо. Твоя віра у Христа цього дня вимагає відкрити своє серце для чужого болю так, як відкрив своє серце для чужого болю сам Христос і Його вірний друг Святий Миколай Чудотворець. Вітаючи один одного в цей день зі святом, побажаємо і собі і всім хоча б у чомусь уподібнитись цьому християнину, віра якого пронизала його життя настільки, що вже не він жив, а жив у ньому Христос, Якому слава во віки! На свято Миколая Чудотворця у Свято-Троїцькому храмі села Недра Баришівського району відбулася дитяча вистава, яку приготували маленькі парафіяни - учні ЗОШ с. Недра. Слова, помножені на дитячу щирість, подвоїли нашу радість від спільної молитви.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

19 грудня 2017 року Божого в день пам’яті св.Миколая архієпископа Мир Лікійських чудотворця в церкві на честь Покрова Божої Матері с.Поділля була звершена святкова Літургія. По завершенні Служби Божої діти, які прийшли до храму отримали солодкі подарунки.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

19 грудня цього року настоятель, протоієрей Миколай Борисюк звершив Божествннну Літургію у Власіївському храмі села Коржі. За богослужінням була піднесена молитва за мир в Україні.

Звертаючись до віруючих зі словом проповіді, отець-настоятель розповів про життєвий подвиг дивного угодника Божого та про чисельні чудеса, котрими прославився святитель Миколай. З благословення Високопреосвященнішого митрополита Антонія був нагороджений грамотою за творчий підхів до вивчення церковної спадщини храму свщмч. Власія Володимир Шило, учень 8 класу Коржівськоі школи, учасник Малої академії наук. В кінці богослужіння, учні Коржівськоі школи завітали до церкви. Разом із батюшкою помолилися перед іконою святого Миколая Чудотворця за мир в Україні. Потім розповіли вірші, які підготували, привітавши тезоіменитого настоятеля храму протоієрея Миколая із Днем Ангела та побажавши помочі Божої у служінні, здоров’я, терпіння, радості, кріпості душевних та тілесних сил. Після чого прихожани приєдналися до дитячих привітань, висловивши свою повагу та найщиріші побажання батюшці. В свою чергу, отець Миколай кожному прихожанину підготував подарунки: і дорослим і найменшим. Закінчилося все спільним фото та радісними вигуками.

Також цього дня батюшка був запрошений на відкриття ялинки в селі. До такого дійства також діточками була підготована вистава на тематику свята, після чого батюшка привітав усіх присутніх з Днем святого Миколая та подарував іконочки святого. Дітки радісно зустрічали отця Миколая та також вітали його. В кінці, місцева красуня ялиночка засвітилася яскравими вогниками, викликавши тим самим радість та захват у наймолодших відвідувачів заходу.

Згодом, 21 числа отець Миколай привітав зі святом маленьких вихованців дитячого садочка «Ялинка» с.Коржі. Дітки приготували для батюшки віршики та пісеньки, чим дуже його порадували та звеселили, адже в їх виконанні все звучить ще більш зворушливо, ніж у дорослих.

По закінченні виступів, батюшка пригостив діток та вихователів солодкими подаруночками та запросив на спільне фото.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

19 грудня в селі Семенівка в храмі архідиякона Стефана відбулась Божественна Літургія на честь святителя Миколая. На свято до храму завітала молодша ланка учнів Семенівської школи. Дітки дуже старанно підготувалися до свята і розказували віршики про святителя Миколая. Настоятель, ієрей Сергій розповів діткам про те яким милостивим був святитель Миколай і вручив діткам солодкі подаруночки.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

День святого Миколая в дитячому садочку “Ранок” с. Садове

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

19 грудня у день пам’яті Свт.Миколая у храмі Архістратига Божого Михаїла міста Березань звершилась Божественна Літургія. Як і скрізь, у ці дні головними учасниками цього свята стають діти. Настоятель, протоієрей Сергій Таран благословив маленьких прихожан і передав їм гостінці “від святителя Миколая”.

Свято віздначили і в дитячому садочку ” Ромашка” м. Березань. Дитячi подарунки зробленi власноручно вихованцями садочку були подаранi на церковну ялинку. Таким чином і отець Сергій привітав діток і вони його.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

На передодні свята зимового свт.Миколая, по традиції, у Березанській дитячій музичній школі відбувся концерт. І, як завжди, до дітей завітали священики благочиння. Протоієрей Сергій Таран та протоієрей Валерій Повх порадували маленьких артистів солодощами і ще раз нагадали присутнім, що життя святителя Миколая є добрим прикладом для всіх православних християн.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

БАРИШІВСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

Крім уставних церковних служб священики Баришівського благочиння беруть активну участь в громадському та соціальному служінні.

14 грудня в Баришівській районній бібліотеці для дітей було проведено народознавчу годину "Грудневі святки", на якій були присутні благочинний церков Баришівського церковного округу протоієрей Любомир Біляк та інші священики. Після виступу учнів 7-Б класу Баришівського НВК гімназії-загальноосвітньої школи 1-3 ступенів, отець Любомир надав присутнім пастирські настанови на прикладі згадуваних святих.

Особливою активністю в роботі з молоддю вирізняється настоятель Троїцької парафії - протоієрей Іван Омельчук. Цього разу священик разом з молоддю приготував театральну виставу з моральним підтекстом. Сімейне свято "День святого Миколая" 17 грудня 2017 року пройшло в будинку культури села Пасічна, де глядачами були дітки і їх батьки, звичайно, не обійшлося без солодких подарунків. 18 грудня православна молодіжка разом з протоієреєм Іваном Омельчуком завітали в районну бібліотеку для дітей, де для школярів поставили ту ж виставу.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

Протоієрей Олександр Ярмольчик, настоятель церкви Різдва Богородиці села Перемога, вже понад два десятки років опікується мешканцями будинку пристарілих та непрацездатних осіб, що знаходиться в селі. Щонайменше двічі на рік отець Олександр проводить для бажаючих загальну Сповідь і причащає їх Святих Христових Таїн. Рано вранці 18 грудня настоятель з причтом завітали в соціальну установу, де виявили бажання посповідатися і причаститися 23 особи.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

А в сам день пам'яті святителя Миколая 19 грудня майже в усіх храмах після служби настоятелі вітали своїх маленьких парафіян. От в Успенську церкву смт Баришівки завітали школярі разом з учителями Шабат Ларисою Володимирівною та Ісайченко Аллою Борисівною. В обідню пору отець Любомир з вітаннями і подарунками відвідав Баришівський дитсадок "Золотий ключик", а отець Олександр Ярмольчик завітав в Перемозький дошкільний заклад "Бджілка" також з гостинцями від святого Миколая.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

Вже під вечір того ж самого 19 грудня біля селищної ради в центрі Баришівки благочинний протоієрей Любомир Біляк разом з учнями недільної школи, що діє при Баришівській Успенській церкві, взяли участь у відкритті районної новорічної ялинки.

 Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)  Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)


19 грудня у день Святителя Миколая Архієпископа Мирлікійського Чудотворця, у храм Святого Пророка Божого Іллі с. Паришків Баришівського району. Завітали вчителі, вихователі та діти місцевого дитячого садочку та школи.
Зранку, як і належить звершив Божественну літургію настоятель церкви протоієрей Володимир Дзиндра. Діти які були на богослужінні причастилися Святих Христових Таїн. Після Богослужіння маленькі вихованці прославили Святого Миколая віршиками та пісенькою. Священник привітав усіх зі святом, щиро всім подякував, а діткам вручив іконки та солодкі подаруночки.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

https://blagobar.blogspot.com

МОНАСТИРСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ.

19 грудня 2017 року в день пам’яті святителя Миколая, Архієпископа МірЛікійських, чудотворця в чоловічому монастирі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м. Борисполя була відслужена святкова Літургія, яку очолив намісник монастиря архімандрит Спиридон (Ходанич).

По закінчені Літургії намісник привітав духовенство та мирян з святом, наголосивши на важливості наслідування прикладу святителя Миколая, зокрема в творінні в таємниці добрих справ. У відповідь вихованці недільної школи молодших та старших класів привітали духовенство та мирян з святом у віршовій формі.

Наприкінці намісник подякував вихованцям недільної школи за привітання та подарував дітям солодощі, а всім іншим прихожанам монастиря церковний календар Бориспільської єпархії на 2018 рік.

Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкують День святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)


ЯГОТИНСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

 24 грудня у Свято Пантелеімонівському храмі м. Яготин до дня Святого Миколая відбувся святковий концерт. Святковий виступ приготували вихованці недільної школи. По завершенні святкової програми протоієрей Рустік Романій привітав вихованців солодкими подарунками.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31